Foto: DELFI

Stāsts par gāzes parādiem ir meli. Jau trīs nedēļas "Latvijas Gāze" nevar sniegt pierādījumus par parāda esamību, tāpēc uzņēmums plāno vērsties tiesībsargājošās iestādēs, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" sacījis AS "Dzintars" valdes priekšsēdētājs Iļja Gerčikovs.

"Mēs to tā neatstāsim. Viņi jau trīs nedēļas nespēj sniegt mums pierādījumus, ka esam parādā. Trīs nedēļas. Šodien [19. februārī – aut.] pēdējā diena. Turpmāk es droši vien vienkārši nodošu lietu prokuratūrai," savu nostāju klāstījis uzņēmuma vadītājs. Tāpat viņš uzsvēris, ka arī baumām par "Dzintara" pārdošanu neesot nekāda pamata. "Tās ir fantāzijas," sacījis Gerčikovs.

Intervijā laikrakstam Gerčikovs gan atzinis, ka patlaban "Dzintars" atrodas visai sarežģītā stāvoklī, jo pēkšņi zaudējis tirgu. "Līdz 2014. gadam mūsu galvenais tirgus bija NVS. Pamatā – Ukraina un Krievija. Līdz 2013. gadam viss auga lieliski. Neviens nezināja, ka Ukrainā sāksies karš. Neviens nezināja, ka NVS valstīs nobruks valūta. Mēs zaudējām ne tikai tirgus. Mēs zaudējām tiešo naudu. Ne tikai apjomus," situāciju skaidrojis Gerčikovs, paužot cerību par uzlabojumiem.

Uzņēmuma vadītājs pieļauj, ka šogad, iespējams, uzņēmums vairs "nedzīvos zaudējumos", jo ir iegājis jaunos tirgos.

Uzņēmuma aplēsēm tam trūkstot apgrozījuma līdzekļu. "Tos nav kur ņemt. Ir komercbankas, ir dažnedažādi investīciju fondi, taču visi fondi grib tev dot naudu ne tāpēc, lai tu to vienkārši atstrādātu, bet lai tu pelnītu tam, kas tev to naudu devis. Tādas vēlēšanās mums nav. Taču, neraugoties uz to, mēs jau šo, 2016. gadu sagaidījām ar vairāk vai mazāk labu perspektīvu," klāstījis Gerčikovs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!