Foto: AFI
AS "Dzintars" valdes priekšsēdētājs Iļja Gerčikovs nosūtījis atklātu vēstuli Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, kurā pauž viedokli, ka partijas "Vienotība" pārstāvjiem jāatkāpjas no visiem posteņiem un jānoliek deputātu mandāti, jo tās valdīšanas laikā tika pieņemts jaunais būvniecības likums.

Gerčikovs jau ilgu laiku pauž kritisku viedokli par valdošo koalīciju. Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas (V) paziņojums, ka ministriem jābūt politiskām figūrām, nevis profesionāļiem, viņam raisot vilšanos un "Latvijas iedzīvotājiem atņem cerības uz principiālām pārmaiņām". To "Vienotība" apliecinot arī ar Krišjāņa Kariņa piedāvāšanu Ministru prezidenta postenim, jo viņš esot "viens no pašiem sliktākajiem ekonomikas ministriem".

Ne Āboltiņa, ne "Vienotība" neesot uzņēmusies nekādu politisko atbildību, kritiku turpina Gerčikovs. Ja pastāvot politiskā atbildība, tad partiju nekādā gadījumā nedrīkstot laist pie jaunā Ministru kabineta veidošanas. Minētā likuma autori un atbalstītāji bez šaubīšanās esot jāsauc pie kriminālatbildības par profesionālisma un kompetences trūkumu.

Gerčikovs pārmet, ka "Vienotības" valdīšanas laikā likvidētas valsts bankas un lobēts likums par skaidras naudas lietošanas ierobežošanu tikai tādēļ, lai iedzīvotāju naudu "iedzītu" skandināvu bankās. Patlaban šajās bankās vairāk nekā 2 miljardi eiro atrodoties iedzīvotāju kontos "par velti", bet viņu algas un pensijas nonāk kredītkartēs. Gerčikovs iesaka prezidentam vērsties pie ģenerālprokurora un pārbaudīt, vai atbildīgi valsts kalpotāji ir ņēmuši kredītus skandināvu bankās un kā intereses viņi pārstāv.

Komercbankas atsakoties no tautsaimniecības finansēšanas, kam sekošot bankrotu vilnis un Latvijas ekonomikas pilnīgs sabrukums, drūmu ainu zīmē Gerčikovs, kurš novērojis, ka daudzās valstīs tieši valsts bankas šādā situācijā ir uzņēmušās glābēju lomu.

Gerčikovs apgalvo, ka Latvijas šodienas politiskā sistēma nav darboties spējīga. Uzņēmēja skatījumā, koalīcija neļaujot strādāt Ministru kabinetam un Saeima būtu jāatlaiž, lai tehnisks, profesionāls Ministru kabinets spētu strādāt. Uzņēmējs vēlas referendumu, lai lemtu par Latvijas politiskās sistēmas maiņu, jo, atstājot visu, kā ir, tikšot sagrauta valsts.

Kā ziņots, šodien "Vienotības" frakcija un valde kopīgā sēdē vienojušās atkārtoti par premjera amata kandidātu izvirzīt pašreizējo aizsardzības ministru Arti Pabriku (V) un cer uz dialogu ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, aģentūrai LETA sacīja Saeimas priekšsēdētāja un partijas "Vienotība" līdere Solvita Āboltiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!