Foto: LETA

Parfimērijas un kosmētikas ražotājs "Dzintars" Tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) plāna ietvaros spiets pārdot vairākus uzņēmuma īpašumus, tostarp 20 dzīvokļus ēkā, kas savulaik celta "Dzintara" darbinieku vajadzībām, trešdien vēsta laikraksts "Dienas Bizness".

Kā vēsta izdevums, paredzēts pārdot arī zemes gabalu netālu no ražotnes. Uzņēmuma parāds kreditoriem lēšams 4,25 miljonu eiro apmērā.

Šonedēļ "Dzintars" plāno laist klajā jaunus produktus – "Future Formula''. Kā vēsta "Dienas Bizness", uzņēmums cer, ka jaunie produkti dos izrāvienu "Dzintara" attīstībā.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa pagājušajā nedēļā apstiprināja uzņēmuma "Dzintars" iesniegto TAP pasākumu plānu. Tiesa lēmusi, ka plāns īstenojams divu gadu laikā.

Zemgales priekšpilsētas tiesa pērnā gada 17. oktobrī ierosināja "Dzintara" TAP lietu. Uzņēmuma pārstāvji toreiz skaidroja, ka divas krīzes, no kurām viena bija 2008. gadā un otra 2014. gadā, veicinājušas "Dzintara" tradicionālo tirgu samazināšanos, pārdošanas apmēru kritumu un apgrozāmo līdzekļu trūkumu.

"Dzintars" 2015. gadā strādāja ar 5,911 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7 % mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauguši par 76 % līdz 2,633 miljoniem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!