Foto: Publicitātes attēli

Igaunijas nekustamo īpašumu attīstītājs "Kaamos" Mežaparkā uzsācis projekta "Moho park" ("mo-ho" – "modern homes") celtniecību. Divas divpadsmitstāvīgas dzīvojamās mājas plānots nodot ekspluatācijā 2024. gadā. Projektā tiks ieguldīti 15 miljoni eiro, informē attīstītājs.

"Moho park" dzīvojamās mājas atradīsies Kokneses prospektā 2. Abu ēku pirmajos desmit stāvos būs dzīvokļi ar 2, 3 vai 4 istabām un katram savu balkonu, bet divos augšējos stāvos atradīsies 16 penthausi ar 3 vai 4 istabām un katram savu jumta terasi. Vidējā cena par kvadrātmetru dzīvokļiem būs aptuveni 2200 eiro un penthausiem (neskaitot terases) – 3200 eiro. Kopā tie būs 154 dzīvokļi ar platību no 36 līdz 165 kvadrātmetriem, kopumā 8800 kvadrātmetri dzīvojamās telpas.

Attīstītājs norāda, ka tās būs gandrīz nulles enerģijas ēkas, piemēram, uz jumta tiks izvietotas saules baterijas. Daļa auto stāvvietu atradīsies ēkas pirmajā stāvā un tām būs elektroauto uzlādes iespēja.

Projektu palīdz realizēt arhitektu birojs "PBR".

"Kopš "Kaamos" ienākšanas Latvijas tirgū 2019. gadā, esam nodevuši ekspluatācijas projekta "Divi krasti" pirmo kārtu un mūsu nākamie projekti ir "Hagen Quarters" Āgenskalnā pie Māras dīķa un "Moho park" Mežaparkā," teic "Kaamos" valdes loceklis Armands Buks-Vaivads.

"Kaamos" grupa ir Igaunijas kapitālsabiedrība, kas dibināta 2002. gadā un nodarbojas ar nekustamo īpašumu attīstīšanu, celtniecību, kokapstrādi, zaļo enerģiju, kā arī iegulda jaunuzņēmumos. Nekustamā īpašuma segmentā "Kaamos" grupa ir uzbūvējusi un pārvalda nomas platības 80 000 kvadrātmetru apmērā, ieskaitot 55 000 kvadrātmetru biroju platības un 25 000 kvadrātmetru "Depo" veikalu Tallinā. Grupas uzņēmumi darbojas Igaunijā, Latvijā un Baltkrievijā, kopumā nodarbinot vairāk nekā 300 darbiniekus. 2019. gadā kopējais grupas apgrozījums bija 69 miljoni eiro, bet 2020. gada pirmajā pusē kopējā bilance 196,5 miljoni eiro, bet pašu kapitāls – 114,5 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!