Foto: DELFI

2015. gada jūnijā Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas, salīdzinot ar maiju, palielinājās vēl par 0,3%, kamēr vidējā cena pieauga līdz 645 eiro par kvadrātmetru, kas ir šī segmenta dzīvokļu cenu augstākā atzīme pēdējo sešu gadu laikā, norādīts kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā tirgus pārskatā.

Lai gan jūnijs bija jau piektais mēnesis pēc kārtas, kad konstatēts sērijveida dzīvokļu cenu kāpums, "Arco Real estate" valdes loceklis Māris Laukalējs portālam "Delfi" to raksturoja kā mērenu, jo kopumā cenas kopš 2015.gada sākuma pieaugušas par 1,2%.

Viņš uzskata, ka par būtisku cenu pieauguma tendenci runāt ir pāragri, jo visos Rīgas mikrorajonos cenu izmaiņas, tāpat kā iepriekšējos mēnešos, ir nelielas, turklāt vasaras mēnešos vairākos mikrorajonos tika novērota arī cenu samazināšanās.

Vislielākais dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējās cenas pieaugums Rīgas mikrorajonos kopš 2015.gada sākuma konstatēts Bolderājā (+2,5%), Āgenskalnā (+2,2%) un Ziepniekkalnā (+2,2%). Arī lielākajā daļā pārējo Rīgas mikrorajonu cenas šajā periodā pieauga.

Cenu līmenis jūnijā saruka vienīgi Teikā (-1,5%).

Visdārgākie dzīvokļi pārskata periodā saglabājās 119. un 104. sērijas ēkās, savukārt vislētākās bija lietuviešu projekta un Hruščova laika mājas.

2015. gada jūnijā sērijveida dzīvokļu piedāvājumu skaits uzņēmuma apskatītajos mikrorajonos pieauga par 1%, bet, salīdzinot ar pērnā gada jūniju, Rīgas lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums saruka par 6,1%, norādot uz tirgus aktivitātes samazināšanos, norāda Laukalējs.

"Arco Real Estate" ir viens no lielākajiem nekustamo īpašumu uzņēmumiem Latvijā, dibināts Igaunijā, 1992. gadā. Uzņēmums ir kotēts Tallinas fondu biržā kopš 2007. gada jūnija. ARCO REAL ESTATE Latvijā uzsācis darbību pirms 18 gadiem un šobrīd sniedz pakalpojumus Rīgā, Jūrmalā, Saulkrastos, Daugavpilī, Jelgavā, kā arī Liepājā un Limbažos. Uzņēmumā tiek nodarbināti vairāk kā 80 kvalificēti speciālisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!