Foto: LETA

Sērijveida dzīvokļu cenas šogad Rīgā varētu pieaugt par 5%, bet dzīvokļu cenas jaunajos projektos - par 4%, prognozē nekustamo īpašumu kompānija "Arco Real Estate".

Saskaņā ar kompānijas datiem pērnā gada beigās sērijveida dzīvokļu vidējā cena bija 637 eiro par kvadrātmetru, bet dzīvokļu cena jaunajos projektos - 1460 eiro par kvadrātmetru.

Šā gada laikā vidējā sērijveida dzīvokļu cena varētu sasniegt 701 eiro, savukārt jauno dzīvokļu cena - 1518 eiro.  "Pie īpaši pozitīva scenārija pieaugums sērijveida dzīvokļiem var sasniegt 10%, negatīvākā variantā - 2%," trešdien žurnālistus informēja "Arco Real Estate" valdes loceklis Māris Laukalējs.

Savukārt būtisks jauno projektu dzīvokļu cenu pieaugums nav gaidāms, jo jaunie projekti tiek attīstīti lēnāk, īpaši Rīgas centrā. "Prognozes nākamajiem gadiem, īpaši 2015.gadu, ir piezemētākas," atzina Laukalējs, vēršot uzmanību gan uz ekonomiskām, gan likumdošanas izmaiņām.

2016.gadā sērijveida dzīvokļu cenām tiek prognozēts kāpums 6% apmērā, bet 2017.gadā - 5%.  Kompānijas aplēses liecina, ka sērijveida dzīvokļu cenas "teorētiskā robeža" ir 800 eiro, taču, ja pieauguma temps nemainīsies, tuvāko trīs gadu laikā tas netiks sasniegts.

Jauno dzīvokļu cenas turpmākos divus gadus varētu pieaugt par 7% gadā.

Jau vēstīts, ka gan 2013.gadā, gan 2014.gadā vislielākais sērijveida dzīvokļu cenu kāpums bija vērojams Ķengaragā.

Visaugstākās dzīvokļu cenas Rīgā ir Teikā, bet viszemākās - Bolderājā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!