Foto: Pexels.com, Ariel Foletto
Nekustamo īpašumu pārvaldnieks "East Capital Real Estate" parakstīja līgumu par trīs īpašumu pārdošanu Igaunijas galvaspilsētā Tallinā un tās apkārtnē kopumā 66 000 kvadrātmetru platībā, pavēstīja "East Capital Real Estate" pārstāvji.

Pārdošanai paredzēts loģistikas parks "J13", loģistikas parks "Rimi" un biroju ēka "Metro Plaza". Aktīvu pircējs ir Igaunijas uzņēmums "Neoinvesteeringud", kas nodarbojas ar ieguldījumiem nekustamajā īpašumā. Saskaņā ar pušu vienošanos darījuma cena netiek izpausta.

Loģistikas parks "J13" atrodas Tallinas piepilsētā Tenasilmā, un tajā ietilpst divas ēkas ar kopējo iznomājamo platību 40 000 kvadrātmetri. Fonds "East Capital Baltic Property Fund II" ir kompleksa īpašnieks un pārvaldnieks kopš 2012.gada.

Savukārt Tallinas tuvumā esošais "Rimi" loģistikas parks pilda gan "Rimi Estonia" loģistikas centra, gan galvenā biroja funkcijas, un tā platība ir 18 000 kvadrātmetri. "East Capital Baltic Property Fund II" ir bijis loģistikas centra īpašnieks un pārvaldnieks kopš 2014.gada. Ēka atrodas vienā no galvenajiem savienojuma punktiem ar apvedceļu, piedāvājot vienu no labākajiem izplatīšanas punktiem Tallinā. Pastāv iespēja ēku arī paplašināt, izmantojot līdz šim neizmantotas apbūves tiesības.

A klases biroju ēka "Metro Plaza" atrodas Tallinas centrā. Ēkai ir septiņi virszemes un divi pazemes autostāvvietas līmeņi, tās kopējā iznomājamā platība ir 7300 kvadrātmetri. "East Capital Baltic Property Fund II" pilda ēkas īpašnieka un pārvaldnieka funkcijas kopš 2014.gada.

Kā norāda "East Capital Real Estate" izpilddirektors Madis Raidma pēdējie trīs īpašumu pārdošanas darījumi iezīmē 2012.gadā izveidotā "East Capital Baltic Property Fund II" darbības beigas. Sākotnējais ieguldījumu apjoms bija 126 miljoni eiro, un deviņu darbības gadu laikā fonds ir nodrošinājis investoriem gada peļņu 15% apmērā un 2,3 reizes lielāku sākotnējo ieguldījumu pieaugumu.

Darījumu konsultēja "Ellex Raidla" un "Redgate Capital" sadarbībā ar "Newsec Baltics". Darījums stāsies spēkā 2022.gada sākumā, tiklīdz to būs apstiprinājusi Igaunijas Konkurences pārvalde.

"East Capital Real Estate" ir nekustamo īpašumu pārvaldnieks, kas koncentrējas uz komerciāliem nekustamā īpašuma ieguldījumiem Baltijā un Centrāleiropā, galvenokārt biroju, loģistikas un mazumtirdzniecības segmentā. "East Capital Real Estate" pārvalda četrus fondus un vienu investīciju mandātu, kura kopējā īpašuma vērtība ir 481 miljoni eiro, kas sadalīts 24 īpašumos ar iznomājamo platību 410 000 kvadrātmetri.

"East Capital Real Estate" ir daļa no "East Capital Group" - neatkarīgas aktīvu pārvaldītāju grupas, kas dibināta Zviedrijā 1997.gadā, kopumā pārvalda 4,8 miljardus eiro plašam starptautisko investoru lokam, tostarp vadošajām iestādēm, uzņēmumiem un privātpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!