Foto: Publicitātes foto
Zviedrijā bāzēta kompānija "Eastnine" iegādājusies nekustamā īpašuma portfeli ar divām biroju ēkām Baltijā. Līdz šim tas ir lielākais investīciju darījums Baltijā 2021. gadā ofisu segmentā.

Rīgā "Eastnine" ieguvusi ēku Klusajā centrā (Zaļā iela 1), bet Viļņā – biroju centru "Uniq". Pirkuma summa ir 35,5 miljoni eiro, un, pēc kompānijas aplēsēm, šis ir lielākais investīciju darījums Baltijā 2021. gadā tieši biroju platību segmentā. Šīs ēkas nomas maksā nodrošina 2,2 milj. eiro ik gadu, abas ir pilnībā iznomātas. Īpašumu pārdevējs un attīstītājs ir kompānija "Vastint".

Viļņas centra "Uniq" biroju platība ir 6900 m2, tajā ir arī 110 auto stāvvietas. Šī ēka ir uzbūvēta 2016. gadā un ir iznomāta "Danske Bank" IT pakalpojumu centram. Savukārt biroju ēkas rekonstrukcija Rīgā ir pabeigta 2009. gadā, starp tās lielākajiem nomniekiem ir "Microsoft" un "CBRE". Abiem šiem biznesa centriem ir piešķirts "LEED Platinum" ilgtspēju apliecinošs sertifikāts.

Foto: Publicitātes foto

"Mēs turpinām mūsu esošajam īpašumu portfelim pievienot jaunas biroju ēkas, kas tajā iederas," izteicās "Eastnine" izpilddirektors Ķēstuts Sasnausks (Kestutis Sasnauskas). Kopā ar jauniegūtajiem īpašumiem portfeļa vērtība tuvojas 410 miljoniem eiro.

Jau ziņots, ka "Eastnine" Rīgā pieder arī "Valdemāra centrs", kompānija ir iegādājusies un plāno attīstību vēsturiskajā "Kimmel" kvartālā. Savukārt Valdemāra ielā tā ir iecerējusi īstenot Baltijā unikālu projektu – uzbūvēt augstas klase biroju ēku no koka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!