Foto: Publicitātes foto

Liepājā spāru svētkus nosvinējusi topošā SIA "EB Liepāja" rūpnīca, kas ražos nenoņemamās veidņu sistēmas būvniecībai.

Ražotnes projektēšana tika uzsākta 2020. gada martā, bet būvniecība – 2021. gada augustā. Tā būs ceturtā ražotne Karostas Industriālā parka teritorijā, bet pirmā, kurā tiek atjaunota un iekļauta vēsturiskā Karostas apbūve.

SIA "EB Liepāja" valdes loceklis Māris Pētersons pamatojot, kāpēc rūpnīca tiek celta tieši Karostas Industriālajā parkā, sacīja: "Tā noteikti ir pārdomātā loģistikas infrastruktūra, kas ļaus gan ērti piegādāt izejmateriālus, gan arī nosūtīt saražoto produkciju."

Topošās ražotnes ģenerālbūvnieks ir Liepājas uzņēmums SIA firma "UPTK", kuras vadītājs Zigurds Kirhners informē, ka šis ir otrais objekts, ko pēdējā gada laikā uzņēmums būvē Karostā. Vasarā pabeigta graudu noliktava LSEZ SIA "BTC". "Tas ir izaicinājums. Pirmkārt, vēsturisko ēku iekļaušana jaunā ražošanas ēkā, otrkārt, straujais būvmateriālu cenu kāpums un vēl pandēmija, bet mēs tiekam galā," viņš saka.


Arhitekts Gundars Vīksna jaunās ražotnes būvprojektā ir integrējis Karostas vēsturisko apbūvi. Viena no Turaidas ielas mājām piedzīvo savu renesansi, bet otrai tiek saglabāta fasādes daļa, kas savienojas ar 5000 kvadrātmetru plašajām ražošanas telpām.

SIA "EB Liepāja" līdz ar jauno rūpnīcu plāno Latvijā ieviest ražošanā jaunu celtniecības tehnoloģiju – nenoņemamo veidņu sistēmu izgatavošanu, kas top sadarbībā ar Austrijas partneri "VST group". Šo būvkonstrukciju ražošana nodrošina augstāku nesošo konstrukciju kvalitāti un ātrākus būvniecības tempus, kā arī zemāku pašizmaksu. Izmantojot videi draudzīgu tehnoloģiju un materiālus, plānots, ka aptuveni 60-70% no ēku būvniecībai nepieciešamajām nesošajām konstrukcijām būs iespējams saražot rūpnīcā – vidē, kas nav atkarīga no laikapstākļiem.

Jaunā ražotne plāno lielāko daļu no saražotās produkcijas eksportēt un nodrošināt 35-40 jaunas darbavietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!