Foto: Pixabay

"Eco Baltia grupas" vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Eco Baltia vide", investējot 110 000 eiro, izveidojis otrreizējo izejvielu šķirošanas centru Bauskā, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Tā ir jau piektā uzņēmuma filiāle Latvijas reģionos, pievienojoties Daugavpils, Madonas, Aizkraukles un Tukuma filiālēm. Tajās tiek pāršķirotas un sagatavotas pārstrādei dažādas otrreizējās izejvielas, piemēram, plastmasas plēves, PET pudeles, makulatūra, stikla iepakojumus, kā arī tekstila izstrādājumi Tukumā.

Bauskas filiālē izveidotas deviņas jaunas darba vietas, bet kopumā reģionālajās filiālēs SIA "Eco Baltia vide" nodarbina 60 darbiniekus.

Bauskā šķirošana tiek nodrošināta materiāliem no SIA "Eco Baltia vide" apkalpotajiem Auces, Vecumnieku un Tērvetes novadiem, kā arī sākta sadarbība ar Bauskas novada un tuvējo novadu atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumiem, kas jaunajā Bauskas filiālē pāršķirošanai un sagatavošanai pārstrādei nogādā novadā savāktos materiālus no atkritumu šķirošanas konteineriem.

Kopumā Bauskas šķirošanas centrā, Īslīces ielā 5a, plānots gadā pāršķirot un sagatavot pārstrādei 1200 tonnas dažādu otrreizējo materiālu.

Bez maksas tiek pieņemts arī lauksaimniecībā izmantotais iepakojums no tuvējām saimniecībām, bet nākotnē paredzēts pieņemt arī nolietotās elektroiekārtas.

Filiālē izveidots arī autoparks SIA "Eco Baltia vide" transportam, kas nodrošina atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus Vecumnieku, Tērvetes un Auces novados.

"Eco Baltia vide" ir vides apsaimniekošanas uzņēmums, kas nodrošina atkritumu apsaimniekošanas, uzkopšanas un ceļu uzturēšanas pakalpojumus, otrreizējo izejvielu šķirošanu un tirdzniecību, kā arī riepu pārstrādi. Uzņēmumā strādā 290 darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!