Foto: LETA
Vides resursu apsaimniekošanas uzņēmumu grupa "Eco Baltia" darbinieku atbalstam ziemas periodā papildu novirzījusi vairāk nekā 330 tūkstošus eiro.

Visu "Eco Baltia" grupas Latvijas uzņēmumu darbinieki trīs mēnešus saņems atbalsta maksājumu 100 eiro (bruto) apmērā. Kopumā investīcijas "Eco Baltia" darbinieku labuma grozā, kas neietver darbinieku bāzes un mainīgo atalgojuma daļu, kā arī papildu atbalsta programmu, 2022.gadā sasniedza 892 tūkstošus eiro, bet 2023.gadā palielināsies par 32% - līdz 1,18 miljoniem eiro. Tāpat 2023. gadā, salīdzinot ar šo gadu, par aptuveni 20% pieaugs "Eco Baltia" kopējais atalgojuma budžets, kas ietver arī jaunu darbavietu izveidi.

Grupas uzņēmumos ir vairāk nekā 90 dažādi amati un 75% ir ražošanā vai vides apsaimniekošanā; labumu grozs ir veidots tā, lai atbilstu dažādām vajadzībām un vēlmēm.

"Apzinoties, ka šī ziema būs grūtāka nekā iepriekšējos gados un cenu, īpaši jau energoresursu, pieaugums būs izaicinājums lielai daļai mājsaimniecību, bija svarīgi atbalstīt mūsu darbiniekus. Jau vasarā visos "Eco Baltia" Latvijas uzņēmumos sākām veidot uzkrājumu. To trīs mēnešus saņems visu mūsu Latvijas uzņēmumu kolēģi – kopskaitā aptuveni 900 darbinieki. Ticam, ka šī atbalsta programma darbiniekiem un viņu ģimenēm kalpos kā atspaids apkures sezonā," klāsta "Eco Baltia" valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs.

Viņaprāt, valdībai, atbalstot uzņēmumu iniciatīvu krīzes situācijā sniegt palīdzību darbiniekiem, būtu jāizstrādā atbilstoši grozījumi normatīvajos aktos, lai atbalsts netiktu aplikts ar nodokļiem vai būtu vismaz samazinātas nodokļu likmes.

"Eco Baltia" Latvijas uzņēmumu darbiniekiem tiek nodrošināts plašs labumu grozs, lai novērtētu viņu profesionālo veikumu, lojalitāti un palīdzētu arī dažādās dzīves situācijās. Piemēram, visiem tiek nodrošināta nelaimes gadījumu apdrošināšana, veselības apdrošināšana, optikas apmaksa, plašas apmācību iespējas, viss darbam nepieciešamais ekipējums un darba apģērbs u.c. Daļā no uzņēmumiem tiek nodrošinātas bezmaksas pusdienas, kā arī transporta kompensācijas. Atbilstoši amata specifikai daļai darbinieku ir iespējas strādāt attālināti.

"Darba tirgū konkurence par darbiniekiem turpina pieaugt un saglabājas saspringta. Taču arvien biežāk novērojam, ka cilvēki savā darba devējā vairāk novērtē arī vērtības, ko konkrētais uzņēmums rada. Īpaši labi to redzam, piemēram, administratīvajās vakancēs, kur potenciālie darbinieki augstu novērtē, ka papildu konkurētspējīgam atalgojumam un labumu grozam, spējam nodrošināt arī plašas izaugsmes iespējas grupas uzņēmumos, dinamisku attīstību un darbu ar pievienoto vērtību, kas sniedz labumu visai sabiedrībai, palīdzot tai kļūt zaļākai un ilgtspējīgākai. Ņemot vērā, ka "Eco Baltia" ir starptautisks uzņēmums arī darbinieku izaugsmes iespējas sniedzas krietni pāri Latvijas robežām, paverot iespējas veidot karjeru starptautiskajā vidē," saka Simanovičs.
"Eco Baltia" ir pēc apgrozījuma lielākā vides un atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu grupa Baltijā, nodrošinot pilnu atkritumu apsaimniekošanas ciklu no atkritumu savākšanas un šķirošanas līdz otrreizējo izejvielu loģistikai, vairumtirdzniecībai un pārstrādei.

Grupas uzņēmumos Latvijā, Lietuvā un Čehijā kopumā strādā vairāk nekā 2200 darbinieku. Grupas lielākie uzņēmumi ir AS "PET Baltija", SIA "Eco Baltia vide", AS "Latvijas zaļais punkts", SIA "Nordic Plast", Siguldas pilsētas SIA "JUMIS", Čehijas "TESIL Fibres" un Lietuvā bāzētais UAB "Ecoservice".

2021. gadā "Eco Baltia" grupas kombinētais (pro-forma) pārdošanas apgrozījums sasniedza aptuveni 150 miljonus eiro, kas ir divas reizes vairāk nekā 2020. gadā, kad tas bija 75 miljoni eiro. To daļēji veicināja Lietuvas atkritumu apsaimniekotāja "Ecoservice" iegāde 2021. gada augustā. 2022.gada septembrī grupa turpināja paplašināties, AS "PET Baltija" iegādājoties Čehijas šķiedru ražotāju "TESIL Fibres".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!