Foto: Publicitātes attēli

Par laikraksta "Diena", kultūras izdevuma KDi un žurnāla "Sestdiena" izdevēja SIA "Dienas mediji" vienīgo īpašnieku kļuvis līdzšinējais AS "Diena" valdes priekšsēdētājs Edgars Kots.

Pašreizējais SIA "Dienas mediji" un laikraksta "Diena" galvenais redaktors Gatis Madžiņš turpinās pildīt amata pienākumus un apliecina, ka nekādas izmaiņas medija redakcionālajā virzībā un redakcijas sastāvā nav plānotas, teikts paziņojumā medijiem.

"Lēmums iegādāties "Dienu" mediju videi tik mainīgos un nestabilos apstākļos ir liels izaicinājums. Tajā pašā laikā tā visam laikraksta kolektīvam ir arī lieliska iespēja. 23. novembrī svinam 25 gadu jubileju, kas ir simboliski jaunam sākumam. Es ticu šai avīzei, es ticu iespējām to attīstīt, es ticu, ka vārds "Diena" būs pašsaprotama mediju telpas sastāvdaļa vēl ilgi. Tāpat noteikti vēlamies pateikt lielu paldies mūsu uzticīgajiem lasītājiem un solām nākotnē tos nepievilt," saka Kots.

"Laikraksta ikdienu īpašnieku maiņa neietekmēs. Šobrīd aktīvi strādājam gan pie ilgtermiņa, gan aktuālajiem jautājumiem, un galvenā uzmanība patlaban pievērsta abonēšanas kampaņai," turpina Kots.

"Dienas mediji" iegādāta par personīgajiem līdzekļiem, bet darījuma summa ir konfidenciāla. Kots ir pārliecināts, ka "Dienas mediji" ir finansiāli ilgtspējīgs un pašpietiekams projekts, par ko pārliecība gūta, vadot "Diena" restrukturizācijas procesā.

Savukārt laikraksta galvenais redaktors Madžiņš norāda, ka guvis apliecinājumu par jaunā īpašnieka plāniem un ambīcijām, tādēļ ar gandarījumu piekritis turpināt darbu.

"Pēdējo pāris gadu notikumi liecina, ka mediju īpašnieku maiņa Latvijā diemžēl vai par laimi ir šī profila uzņēmumu ikdiena. Ikvienam žurnālistam nav svarīgākas lietas kā radošu izpausmju iespējamība bez ārēja spiediena atbilstoši korektas žurnālistikas principiem. Man ir izveidojusies lieliska sadarbība ar jauno īpašnieku līdz šim, un man nav ne mazāko šaubu par viņa kompetenci un izpratni par to, kādam ir jābūt modernam medijam nākotnē," saka Madžiņš.

Edgars Kots 2013. gada sākumā kļuva par AS "Diena" valdes priekšsēdētāju, bet pirms tam kopš 2008. gada bijis Latvijas Televīzijas ģenerāldirektors. Kots dažādos amatos LTV darbojies kopš 1990. gada, tostarp vadījis LTV Sabiedrisko programmu daļu, Informatīvi dokumentālo raidījumu daļu. Tāpat ilgu laiku vadījis reklāmas sabiedrību "Labvakar".

Savukārt Madžiņš par laikraksta "Diena" galveno redaktoru kļuva 2013. gada maijā. Pirms tam 13 gadus strādājis ziņu aģentūrā "BNS-Latvija", deviņus no tiem sabiedriski politisko ziņu galvenā redaktora amatā, kā arī pēc tam strādājis LTV interneta satura direktora amatā.

"Delfi" jau ziņoja, ka AS "Diena" otrdien paziņoja par tai piederošo uzņēmumu SIA "Dienas mediji", SIA "Izdevniecība "Dienas žurnāli"", SIA "Izdevniecība "Dienas bizness"" un SIA RPD pārdošanu.

"Diena" līdzšinējais īpašnieks SIA "Rīgas Tirdzniecības osta" turpmākās darbības stratēģijā izdevējdarbību neredzēja, tādēļ pieņemts lēmums koncernu sadalīt un pārdot.

Iepriekš medijos izskanējis, ka "Diena" pastarpināti pieder "Rīgas tirdzniecības ostai", kuras īpašnieki savukārt ir ar Andri Šķēli, Aināru Šleseru un Aivaru Lembergu saistītas personas un uzņēmumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!