Foto: Pixabay
Laikraksts "Eesti Ekspress" 2019. gada 18. aprīlī Tallinā, "Alexela" koncertzālē, ieplānojis rīkot vērienīgu konferenci "Drosme darīt atšķirīgi!" ("The Audacity to Do Things Differently!"), kurā ar pieredzi dalīsies dažādu biznesa jomu līderi, informē pasākuma organizatori.

Pasākuma organizatori uzskata, ka Igaunijā ir noticis daudz labu lietu tikai tāpēc vien, ka lēmumu pieņēmēji ir gribējuši un uzdrīkstējušies lietas darīt citādāk nekā ierasts.

Deviņdesmitajos gados "modē" bija lēna un pakāpeniska lēmumu pieņemšana, taču jau tad, kā uzsver konferences rīkotāji, Igaunija izvēlējusies darīt citādāk. "Igaunija vienmēr dara citādāk," organizatori vairākkārt uzsver savā ziņojumā. "Ar to, kā mēs jautājumus risinām citādāk, mums ir desmiti piemēru publiskajā sektorā un tūkstoši privātajā," uzsver konferences rīkotāji.

Tāpat organizatori skaidro, ka cilvēki visā pasaulē ir pieraduši darīt lietas "pēc vienas šnites", parasti tā, kā "tam būtu jābūt", vai tā, kā "to dara citi", pieraduši visu darīt ar lielu piesardzību.

Biznesa konferencē "Drosme darīt atšķirīgi!" pulcēsies un par šo tēmu diskutēs dažādi Igaunijas sabiedrības līderi, kuri par oratoriem izvēlēti viņu spēcīgo ideju dēļ. Katram no viņiem, kā apgalvo rīkotāji, ir unikāla pieredze, ar kuru viņi vēlas dalīties, lai klausītāji varētu mācīties, uzsver konferences rīkotāji.

Uz konferenci Tallinā pasākuma organizatori aicina gan Igaunijas, gan tās kaimiņvalstu līderus, kuri nebaidās izkāpt no savas komforta zonas un domāt citādāk. Vairāk par konferenci var uzzināt šeit.

Portāls "Delfi" piedāvā iespēju iepazīties ar dažiem no līderiem, kurus būs iespēja satikt konferencē:

Foto: Eesti Ekspress

Nassims Nikolass Talebs (Nassim Nicholas Taleb) tiek uzskatīts par vienu no svarīgākajiem un oriģinālākajiem mūslaiku domātājiem, uzsver "Drosme darīt atšķirīgi!" pārstāvji. Talebs ir profesors un matemātiķis, savulaik strādājis par baņķieri, akciju tirgotāju.

Profesors ir vairāku globālu bestselleru autors, kurš savās grāmatās vairākkārt runājis par to, kā cilvēki vērtē un saprot ekonomiskos un citu veidu riskus.

Talebs konferencē dalīsies ar savu vīziju par to, kā ļaudīm vajadzētu redzēt un uztvert riskus, kā nebūt ievainojamiem, kā augt krīzes laikos un kā pieņemt saprātīgus lēmumus jebkuros laikos.

Foto: Eesti Ekspress

Nirs Ejals (Nir Eyal) ir tehnoloģiju uzņēmējs un pasniedzējs Stenforda Universitātes Biznesa departamentā.

Lielu popularitāti tehnoloģiju pasaulē ieguvis viņa bestsellers "Uzķēries: Kā veidot no ieradumiem veidotus produktus" ("Hooked: How to Build Habit-Forming Products"). Grāmatā stāstīts par to, kā pēdējo gadu tehnoloģijas maina un transformē cilvēku ieradumus.

Ejals nereti investē dažādos inovatīvos un uz zinātni balstītos uzņēmumos.

Foto: Eesti Ekspress

Linda Liukas (Linda Liukas) ir somu izcelsmes programmētāja, bērnu grāmatu autore, stāstniece un dizainere.

Nopelniem bagāta Liukas grāmata "Sveika, Rūbija: Ceļojums datorā" ("Hello Ruby: Journey Inside the Computer"). Tā tulkota vismaz 25 valodās, ieskaitot igauņu.

Atsaucoties uz "Forbes", Liukas ir viena no 50 ietekmīgākajām sievietēm tehnoloģiju lauciņā.
Foto: Eesti Ekspress

Bobs Hofmans (Bob Hoffman) ir vīrs, kurš domā citādi, uzskata konferences "Drosme darīt atšķirīgi!" pārstāvji. Viņš strādā mārketinga jomā, ir vadījis vairākas reklāmas aģentūras. Hofmans pārvalda populāru un ietekmīgu mārketinga blogu "Reklāmu pretruna" ("Ad Contrarian").

Tāpat Hofmans ir arī vairāku populāru grāmatu autors.

Foto: Eesti Ekspress

Gerds Kanters (Gerd Kanter) ir Igaunijas "nacionālais varonis", iepazīstina biznesa konferences rīkotāji. Kanters nesen beidzis savu izcilo sportista karjeru diska mešanā.

Vērienīgajā biznesa konferencē Kanters stāstīs par savas karjeras kāpumiem un kritumiem, par to, kā viņš kļuva par visiem iemīļotu sporta zvaigzni un olimpisko čempionu.

Foto: Eesti Ekspress

Marks Kalevs Kostabi (Mark Kalev Kostabi) ir amerikāņu mākslinieks, kurš piedzimis igauņu ģimenē.

Viņa mākslinieka talants Ņujorkā uzplauka jau astoņdesmitajos gados. Igaunijā Kostabi pazīst, taču mazāk zināms ir fakts, ka Kostabi strādājis arī kā skulptors. Un vēl mazāk zināms, kā uzsver biznesa konferences pārstāvji, ir tas, ka viņa "slavas stundas" vēl nav garām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!