Foto: LETA

Igaunijas energokompānija "Eesti Energia" noslēgusi vienošanos par vairāku dabasgāzes tankkuģu kravu piegādi, daļu sašķidrinātās dabasgāzes uzglabājot Inčukalnā, informēja Igaunijas kompānijas Latvijas meitassabiedrības SIA "Enefit" pārstāvji.

"Izmantojot labvēlīgo tirgus situāciju, kas veicinājusi dabasgāzes cenu kritumu, "Eesti Energia" ir noslēgusi pirmos līgumus par sašķidrinātās dabasgāzes kravu piegādēm kompānijas klientiem visā Baltijā, izmantojot Klaipēdas sašķidrinātās dabasgāzes termināli. Lielākā daļa piegādātās dabasgāzes tiks pārsūknēta uzglabāšanai uz Inčukalna pazemes gāzes krātuvi, savukārt daļa piegādātā apmēra tiks pārkrauta auto cisternās, lai piegādātu klientiem, kuriem "Enefit" nodrošina individuālus sašķidrinātās dabasgāzes infrastruktūras risinājumus," informēja "Enefit".

"Eesti Energia" caur Klaipēdas sašķidrinātās dabasgāzes termināli 2020. gada laikā veiks vairākas dabasgāzes piegādes. Piegādāto dabasgāzi paredzēts izmantot nākamajā apkures sezonā, lai segtu "Eesti Energia" un "Enefit" klientu gāzes patēriņu visās trijā Baltijas valstīs.

"Enefit" valdes loceklis Krists Mertens skaidroja, ka šis ir stratēģisks solis, lai efektīvi izmantotu globālā tirgus iespējas.

"Klaipēdas sašķidrinātās dabasgāzes terminālis paver daudz plašākas iespējas izvēlēties dažādus piegādes avotus, reaģējot uz tirgus svārstībām pasaulē. Mēs pastāvīgi analizējam cenu svārstības un veidojam jaunus kontaktus ar potenciālajiem piegādes partneriem. Šobrīd, slēdzot līgumus par sašķidrinātās dabasgāzes piegādēm starptautiskajā tirgū, varam iegūt izdevīgāku gāzes cenu nekā pa cauruļvadu mūsu reģionā," norādīja Mertens.

Jau vēstīts, ka "Enefit" apgrozījums 2018. gadā bija 59,559 miljoni eiro, kas ir par 28,6% vairāk nekā gadu iepriekš, taču uzņēmums cieta zaudējumus 2,433 miljonu eiro apmērā.

Kompānija "Enefit reģistrēta 2006. gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 7,484 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Igaunijas uzņēmums "Eesti Energia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!