Foto: Publicitātes foto
Parakstīts pirkuma līgums starp "EfTEN Real Estate Fund 4" un "Lords LB Baltic Fund III" saskaņā ar kuru "EfTEN" iegādāsies Berģu loģistikas centru.

Šis ir lielākais šāda tipa ēkas iegādes darījums kopš 2018.gada. Paredzams, ka darījums tiks pabeigts dažu tuvāko mēnešu laikā.

Berģu loģistikas centra platība ir aptuveni 50000 m2. Īpašums ir būvēts 2008.gadā un ir iznomāts diviem galvenajiem nomniekiem: "Do It", kas ir Dānijas mājas mēbeļu importētājs un izplatītājs, kurš mazumtirdzniecībā darbojas ar nosaukumu "Jysk", un "Orkla Logistics", kas ir zīmola patēriņa preču piegādātājs pārtikas, specializētās mazumtirdzniecības, farmācijas un konditorejas sektoriem.

"EfTEN Capital Latvia" valdes priekšsēdētājs Viktors Savins norāda, ka ieguldījumi loģistikas segmenta īpašumos šobrīd piedāvā vienu no labākajiem rentabilitātes rādītājiem.

"Berģu loģistikas centrs labi iederas mūsu portfelī, pateicoties tā novietojumam stratēģiskā Pierīgas reģionā ar vieglu piekļuvi Rīgas brīvostai. Jaunajā Covid laikmetā loģistika piedzīvo strauju izaugsmi. Berģi ir ideāla vieta loģistikas centram, no kura nodrošināta viegla piekļuve ziemeļu un austrumu reģioniem (Skandināvijai kā arī NVS valstīm) un ir viena no labākajām premium klases vietām loģistikai Rīgā," viņš piebilst.

"Berģu loģistikas centra pārdošana ir svarīgs atskaites punkts mūsu "Baltic Fund III" iziešanas procesā. Vienošanās par jau otrā aktīva atsavināšanu dažu mēnešu laikā pierāda, ka mūsu pārvaldītajiem aktīviem tirgū ir pozitīvs pieprasījums, un mēs plānojam turpināt darbību, lai nodrošinātu sekmīgu fonda iziešanu," norāda "Lords LB Baltic Fund III" pārstāvji.

2020.gadā jau notikuši darījumi loģistikas sektorā vairāk nekā 50 miljonu eiro apmērā, kas veido aptuveni 40% no kopējā darījumu apjoma Latvijā.

"Mēs šobrīd novērojam ievērojamu intereses par loģistikas aktīviem Baltijas tirgū pieaugumu gan no vietējiem, gan reģionālajiem tirgus dalībniekiem, tāpēc paredzams, ka tuvākajā nākotnē investori šāda veida īpašumiem novirzīs lielu kapitāllīdzekļu apjomu. Tagad mēs redzam faktiskus darījumus un šādas investoru stratēģiskas uzmanības rezultātus", saka "Newsec" darījuma vadītājs Andrius Svolka.

"Newsec" darbojās kā "Lords LB Baltic Fund III" konsultants darījumā. Pārdevēju pārstāvēja "Sorainen" juridiskā firma, bet pircēju pārstāvēja Henrihs Damroze. Iegādes darījuma finansētājs būs "SEB Latvija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!