Foto: F64
Latvija līdz šim apguvusi maz Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļu, kas paredzēti uzņēmējdarbības un inovāciju veicināšanai, pirmdien raidījumā "Dienas Rīts" sacīja Valsts prezidenta ekonomikas, uzņēmējdarbības un nodarbinātības padomniece Elīna Egle.

Viņa atzina, ka bijis skumji iepazīties ar Eiropas Komisijas (EK) datiem par resursiem, kas ieguldīti uzņēmējdarbības un inovāciju veicināšanā, proti, tie esot 9,6%. Tas liekot Briselei uzdot jautājumu, vai Latvija pareizi plāno savas prioritātes.

Arī patlaban, pēc Valsts prezidenta padomnieces domām, prioritātes tiek noteiktas "tuvu pagātnei", un nepametot sajūta, ka Latvija ir kā uz priekšu braucoša automašīna, kuras vadītājs nepārtraukti skatās atpakaļskata spogulī. "Nedaudz uz priekšu jāskatās," pārliecināta Egle.

Kā ziņots, EK uz laiku apturējusi ES fondu maksājumus Reģionālās attīstības fonda programmās "Uzņēmējdarbība un inovācijas" un "Infrastruktūra un pakalpojumi".

Kā iepriekš informēja EK pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļas vadītāja Sanita Jemberga, EK lēmuma pamatā ir trīs revīzijas ziņojumi no Latvijas atbildīgās fondu audita iestādes, kuros konstatēti būtiski trūkumi ES fondu vadībā un uzraudzībā. EK tos uzskatīja par pietiekami nopietniem, lai pagaidām apturētu maksājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!