Žurnālā "EuroBusiness" pirmdien tika publicēts Eiropas bagātāko biznesmeņu saraksts, kura pirmajā vietā ir Francijas kosmētiķe Liliāna Betankūra ar 14,3 miljardu eiro (8,4 miljardu latu) lielu bagātību.
Saraksts tika sastādīts pēc sešu mēnešu ilgiem pētījumiem. Saskaņā ar to Eiropā ir 165 eiro miljardieri un vēl 235 cilvēki, kuru īpašuma vērtība pārsniedz 440 miljonus eiro (260 miljonus latu).

Bagātāko biznesmeņu sarakstā otrais ir Vācijas pārtikas mazumtirgotājs Teo Albrehts ar 11,2 miljardiem eiro (6,6 miljardiem latu), bet trešajā vietā - Vācijas datoriķis Dītmars Hops ar 11,1 miljardu eiro (6,5 miljardiem latu).

Ceturto un piekto vietu ar 10,1 miljardu eiro (5,9 miljardiem latu) dala vācu datoriķis Haso Platners un Zviedrijas iepakojuma rūpnieks Gads Rausings.

Nākamās piecas vietas šajā sarakstā ieņem Francijas mazumtirgotājs Fransuā Pino ar 9,2 miljardiem, Vācijas datoriķis Klauss Čira ar 8,1 miljardu, Šveices datoriķis Valters Hefners ar 7,9 miljardiem, Vācijas farmaceits Kurts Engelhorns ar 7,6 miljardiem un Šveices farmaceits Lūkass Hofmans ar 7,5 miljardiem eiro.

Starp 25 bagātākajiem Eiropas biznesmeņiem ir divas sievietes - jau minētā Betankūra un 17.vietas ieguvēja Šveices farmaceite Vera Ēri-Hofmane ar 6,4 miljardiem eiro (3,8 miljardiem latu).

No 25 bagātākajiem Eiropas biznesmeņiem 6 darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā, 3 - citu preču mazumtirdzniecībā, 5 - farmācijā, 4 - datoru nozarē, 2 - masu medijos, pa vienam - kosmētikā, iepakojuma ražošanā, finansu nozarē, patēriņa preču nozarē.

13 biznesmeņi ir no Vācijas, 4 - no Francijas un tikpat no Šveices, 3 - no Zviedrijas un 1 - no Itālijas. Vienīgais Itālijas pārstāvis ir masu mediju magnāts Silvio Berluskoni, kura manta novērtēta ar 5,9 miljardiem eiro (3,5 miljardiem latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!