Foto: LETA

Trešdien, 22.februārī, vizītē Latvijā ieradīsies Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Džeimss Nikolsons, kurš ir viens no EP nupat pieņemtās piena regulas izstrādātājiem, informēja EP deputātes Sandras Kalnietes (V) palīgs Mārtiņš Spravņiks.

Kā ziņots, 15.februārī EP pieņēma grozījumus regulā, kas ļauj lauksaimnieku organizācijām vienoties par piena cenām.

Regula paredz, ka piena apjoms, par kuru varēs vienoties sarunās starp ražotāju organizācijām un pārstrādātājiem, nedrīkstēs pārsniegt 3,5% no kopējā Eiropas Savienības saražotā piena apjoma un 33% no kopējā dalībvalsts piena apjoma vai 45% no piena apjoma dalībvalstīs, kur saražotā piena apjoms ir mazāks nekā 500 000 tonnu. Lai jaunā regula stātos spēkā, tā oficiāli jāapstiprina Eiropas Padomei. Tā būs spēkā līdz 2020.gada jūnijam.

Nikolsons ieradīsies Latvijā pēc Kalnietes un zemkopības ministres Laimdotas Straujumas ielūguma, lai iepazītos ar Latvijas nostāju svarīgākajos kopējās lauksaimniecības politikas reformas jautājumos.

Vizītes laikā Nikolsons tiksies ar zemkopības ministri, Saeimas Eiropas lietu un Tautsaimniecību komisiju deputātiem, Latvijas lauksaimniekiem, kā arī apmeklēs divas zemnieku saimniecības.

"Nikolsonam ir ļoti liela pieredze lauksaimniecības jautājumos, un EP Lauksaimniecība komitejā viņš ir viens cienītākajiem deputātiem, kura viedokli respektē. Mērķis ir iepazīstināt ar Latvijas situāciju, lai izšķirošajās sarunās par tiešo maksājumu izlīdzināšanu Latvijai būtu pēc iespējas vairāk atbalstītāju," atzina Kalniete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!