Foto: Shutterstock
Ceturtdien, 15. jūnijā, Eiropas Savienībā (ES) mobilo sakaru uzņēmumi beidz piemērot viesabonēšanas maksu.

Ja ārzemju ceļojuma laikā zvanāt, sūtāt īsziņas vai pārlūkojat internetu (dažām kompānijām gan ir noteikti datu apjoma ierobežojumi) ar savu mobilo tālruni vai ierīci, izmantojot dzīvesvietas valsts SIM karti, tā ir viesabonēšana, par kuru līdz šim bija jāmaksā, bet kopš ceturtdienas vairs nav.

Ziņots, ka sarunu rezultātā starp EP, ES Padomi un Eiropas Komisiju (EK) 2015. gada 30. jūnijā tika panākta vienošanās par ES telekomunikāciju regulu, kas paredz no 2017. gada 15. jūnija visā ES atcelt viesabonēšanas maksu.

"No šodienas iedzīvotāji, kas ceļo pa Eiropas Savienību, varēs zvanīt, sūtīt īsziņas un lietot datus mobilajās ierīcēs par tādām pašām cenām, kādas tie maksā, esot mājās. Viesabonēšanas maksu atcelšana ir viens no redzamākajiem un taustāmākajiem labumiem, ko sniegusi ES,” minēts EK, EP un Maltas prezidentūras kopīgā paziņojumā.

Ziņots, ka neilgi pirms 15. jūnija jauno noteikumu stāšanās spēkā Konkurences padomes uzmanību piesaistīja Latvijas mobilie operatori. Neilgā laika posmā LMT, "Tele2" un "Bite", izvēršot plašas mārketinga kampaņas, ievērojami pacēla mobilo tarifu cenas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!