Foto: EPA/Scanpix/LETA

Eiropas Komisija (EK) apstiprinājusi Latvijas 1,5 miljonu eiro atbalsta shēmu lauksaimniecības nozares uzņēmumiem, kas cietuši Covid-19 pandēmijā, liecina paziņojums EK mājaslapā.

"Šī 1,5 miljonu eiro shēma ļaus izsniegt bezprocentu kredītus līdz 100 000 eiro uzņēmumiem, kas darbojas lauksaimniecības nozarē Latvijā. Šis solis palīdzēs tām segt tūlītējās likviditātes vajadzības un turpināt savu darbību šajos grūtajos laikos. Mēs turpinām strādāt ar dalībvalstīm, lai nodrošinātu, ka nacionālie atbalsta pasākumi koronavīrusa uzliesmojuma ekonomisko seku mīkstināšanai var tikt īstenoti koordinētā veidā saskaņā ar Eiropas Savienības normām," pavēstīja EK priekšsēdētājas izpildvietniece Margrēte Vestagere, kura atbild par konkurences politiku.

Shēmas budžets ir 1,5 miljoni eiro, un atbalsts būs pieejams jebkāda lieluma uzņēmumiem, kas ir aktīvi lauksaimniecības nozarē.

Shēma ļaus uzņēmējiem stabilizēt skaidrās naudas plūsmu un samaksāt par piegādājām precēm, izejmateriāliem, tādiem kā sēklas, stādīšanas materiāli, augu aizsardzības produkti un minerālmēslojums, kā arī pakalpojumiem.

Bezprocentu aizdevums nepārsniegs 100 000 eiro vienam uzņēmumam un aizdevuma līgumi jāparaksta ne vēlāk par 2020. gada 31. decembri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!