Foto: LETA
Eiropas Komisija (EK) savā interneta vietnē ir izlabojusi kļūdaino ziņojuma virsrakstu par VAS "Latvijas valsts meži" (LVM), apliecināja EK pārstāvniecībā.

Kļūdainais dokumenta nosaukums ir nomainīts, tagad tur teikts "Alleged aid to Latvijas Valsts Mezi" (Iespējamais atbalsts Latvijas valsts mežiem).

Kā skaidro EK, sākotnējais nosaukums esot bijusi kļūda, kas tagad ir izlabota. Lieta neattiecoties uz LVM privatizāciju, un šis jautājums ar EK nav apspriests. Izvērtētā lieta bijusi saistīta ar iespējamu valsts atbalsta sniegšanu LVM, taču saņemtā sūdzība tika noraidīta un lieta ir izbeigta.

Laikraksts "Neatkarīgā" iepriekš rakstīja, ka EK Konkurences ģenerāldirektorāta oficiālajā mājaslapā bija publicēts dokuments ar nosaukumu "Par atbalstu VAS "Latvijas Valsts meži" privatizēšanā".

Laikraksts bija noskaidrojis, ka pagājušā gada 26.janvārī EK Konkurences ģenerāldirektorāts informējis Latviju, ka saņemta sūdzība par konkurences kropļošanu no LVM puses. Gatavojot vēstuli, angļu tulks to nosaucis par privatizāciju.

Lai gan vienošanās ar aizdevējiem paredz, ka tiks izvērtēta iespējamā valsts uzņēmumu privatizācija, premjers Valdis Dombrovskis (JL) vairākkārt ir uzsvēris, ka netiek apsvērta ne LVM, ne citu lielo valsts uzņēmumu privatizēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!