Foto: AFP/Scanpix
Sorosa fonds – Latvija trešdien rīko diskusiju "Augstākās izglītības un zinātnes sektora sadarbība ar enerģētikas industriju". Diskusijas laikā augstākās izglītības un zinātnisko institūciju un enerģētikas sektora uzņēmumu pārstāvji analizē un diskutēs par to, kā uzlabot sadarbību pētniecības un inovāciju jomā.

Par augstākās izglītības un zinātnes sektora sadarbību ar enerģētikas industriju diskutēs Rīgas Tehniskās universitātes Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes dekāns, profesors Oskars Krievs, VAS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs, "Komforts konstruktoru biroja" vadītājs Kristaps Grauzdulis, Latvijas bioenerģijas asociācijas pārstāvis Edgars Vīgants, Latvijas Valsts Mežzinātnes institūta "Silava" vadošais pētnieks Dr. Silv. Andis Lazdiņš, UPB prezidents Uldis Pīlēns un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji. Diskusijas saturisko ietvaru sagatavojis un diskusiju vadīs RTU Zinātņu prorektora vietnieks, profesors Gatis Bažbauers.


Šī ir sestā un noslēdzošā Sorosa fonda – Latvija organizētā diskusija par enerģētiku. Diskusiju cikla mērķis ir veicināt labas pārvaldības principu iedzīvināšanu enerģētikas politikas veidošanas procesā un neatkarīgas, profesionālu sarunu platformas veidošana par jautājumiem, kas skar plašāku sabiedrību, bet līdz šim apspriesti šaurākā lēmumu pieņēmēju, pārvaldes, uzņēmēju un pētnieku lokā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!