Foto: Publicitātes foto
Ekspluatācijā nodota Ekziperī Starptautiskās skolas mācību un dzīvojamā mītne vecāko klašu audzēkņiem Babītes novadā, Piņķos, informēja uzņēmumā būvkompānijā SIA "Merks".

Kā klāstīja uzņēmumā, projekts īstenots nepilna gada laikā, izmantojot "design&build" principu, kur "Merks" vadīja gan objekta projektēšanas, gan būvniecības darbus.

Jaunajā vidusskolā – koledžā vienlaicīgi varēs mācīties vairāk nekā 500 audzēkņu, savukārt dzīvojamajā ēkā būs iespējams izmitināt līdz 100 personām. Ēkas kopējā platība ir 6766,8 kvadrātmetru. Jau iepriekš vēstīts, ka kopā ēkas būvniecībā investēts 10,1 miljons eiro.

Ēkas arhitektonisko konceptu izstrādāja arhitekts Juris Lasis no arhitektu biroja "8 A.M.". Ekziperī Starptautiskās skolas mācību un dzīvojamā kompleksa ēkas projekts veidots divās nosacītās daļās: vidusskolas – koledžas daļa izvietota ēkas pirmajā un otrajā stāvā, savukārt audzēkņu dzīvojamā mītne ir izvietota trijos stāvos. Uz jumta izbūvētas ēkas tehniskās telpas. Uzbūvēti arī asfaltēti piebraucamie ceļi un ietves.

Projekts izstrādāts BIM platformā un lielākā daļa būvniecības elementi saražoti "off-site" tehnoloģijā, kas saīsina būvniecības laiku un palielina kvalitāti, kā arī ļauj ātrāk padarīt ēku hermētisku, pasargājot to no nelabvēlīgu laika apstākļu ietekmes.

Ekziperī Starptautiskā skola (EIS) ir privātā starptautiskā skola Piņķos, kas dibināta 2016. gadā. EIS pirmās kārtas ēku platība ir 6577 kvadrātmetru, vidusskolas mācību un dzīvojamās ēkas kopējā platība ir 6766,8 kvadrātmetru. EIS ir daļa no IB (International Baccalaureate) skolu starptautiskās kopienas.

Būvkompānija "Merks" ir ģenerāluzņēmējs sabiedrisko, dzīvojamo un rūpniecisko ēku, kā arī inženierbūvju celtniecībā, kas Latvijā darbojas kopš 1996. gada.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!