Foto: Publicitātes foto
Noslēdzies līguma izpildes termiņš un ekspluatācijā nodošanas process divpadsmit būvprojektu izbūves darbiem Jelgavā.

28. oktobrī ekspluatācijā nodota Loka maģistrāle, bet šodien - vēl atlikušie būvobjekti, informē AS "RERE Grupa". Loka maģistrāles un pieguļošo ielu pārbūve ilga vairāk nekā divus gadus, un tas bija viens no pēdējos gados lielākajiem infrastruktūras izbūves objektiem valstī.

Būvniecības darbus veica pilnsabiedrība "RERE Vide-Hydrostatyba".

Rekonstruētajā Loka maģistrālē izbūvēti četri jauni rotācijas apļi, pilnībā atjaunots pārvads pār dzelzceļu, izbūvētas pazemes un virszemes inženiertehniskās komunikācijas, kā arī izveidotas ietves un veloceliņi visas ielas garumā. Sakārtotas arī Loka maģistrālei pieguļošās ielas: Strautu ceļš, Bērzu ceļš, Pērnavas iela, Pumpura iela, P. Lejiņa iela, Vecais ceļš un Rubeņu ceļš, kur ieklāts asfalta segums, izbūvētas ietves un sakārtota zaļā zona.

Projekta laikā pārbūvēti lietus ūdens kanalizācijas tīkli, sadzīves kanalizācijas tīkli, ūdensvada tīkli, apgaismojuma tīkli, kā arī optiskie un elektroapgādes tīkli, luksoforu un gāzes apgādes tīkli. Visā maģistrāles garumā veikti teritorijas labiekārtošanas darbi, ietverot nogāžu stiprinājumus, jaunus zālājus, ietves, veloceliņus, autostāvietu izbūves darbus.

SIA "RERE Vide" vadītājs Vjačeslavs Voropajevs komentē: "Maģistrāles pārbūves darbi tika veikti pa posmiem saskaņā ar būvprojektu, tomēr projekta gaitā nācās risināt arī nestandarta situācijas, kas nozīmēja veikt grozījumus līgumā, pārskatot termiņus un izpildāmo darbu daudzumu atbilstoši reālajai situācijai, bet nepalielinot kopējo līguma summu."

Viņš arī informē, ka būvniecības laikā novērsta projekta prasībām neatbilstoša asfaltmateriāla iestrāde. Konstatējot vienā posmā asfalta masas neatbilstību, jau ieklātais seguma posms tika nofrēzēts un ieklāta jauna, būvprojektam atbilstoša asfalta kārta. Tāpat saspringts periods bijis ārkārtas stāvokļa laiks pavasarī saistībā ar Covid-19 izplatību un noteiktajiem ierobežojumiem. Neskatoties uz to, ka projekta laikā pilnsabiedrības partnera uzņēmumā UAB "Hydrostatyba" notika restrukturizācija, pilnsabiedrība "RERE Vide-Hydrostatyba" kā ģenerāluzņēmējs ir spējis īstenot projektu un pildīt līguma saistības, norādīja Voropajevs.

Ģenerāluzņēmējs veiktajiem darbiem nodrošinās septiņu gadu garantiju.

Šodien nododot visus darbs, ir aprēķināts, ka veidojas līguma summas ietaupījums 72 648,19 eiro apmērā. Iepirkuma konkursa rezultātā pilnsabiedrības "RERE Vide-Hydrostatyba" piedāvātā cena 17 692 909, 06 eiro apmērā bijusi par 5,3 miljoniem eiro zemāka nekā nākamajam zemākās cenas piedāvājumam.

Jelgavas pilsētas pašvaldība Loka maģistrāli rekonstruē, piesaistot ES finansējumu nacionālās nozīmes centru integrēšanai Eiropas vienotā transporta tīklā (TEN-T).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!