Piektdien Horvātijas kuģu būves rūpnīcā "3.Maj" ekspluatācijā tika nodots pirmais no akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" (LK) pasūtītajiem tankkuģiem, portālu "Delfi" informēja LK Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Marita Ozoliņa-Tumanovska.
Svinīgā kuģa saņemšanas, iesvētīšanas un vārda "Ance" došanas ceremonija notiks sestdien, 8.jūlijā, kad Latvijā tiks svinēti Jūras svētki.

Tuvāko divu gadu laikā LK no kuģu būvētavas "3.Maj" saņems vēl deviņus vidēja izmēra (51 800 kravnesības tonnu katram) visām Eiropas Savienības un starptautisko konvenciju prasībām kuģošanas drošības jomā atbilstoši būvētus divkorpusu ledus klases tankkuģus.

Ozoliņa atgādināja, ka jauno tankkuģu izgatavošana ir daļa no LK stratēģijas 2005. - 2010.gadam - saglabāt koncerna vietu pasaulē vidēja izmēra tankkuģu īpašnieku desmitniekā, vienlaikus noturot līdera pozīcijas Ziemeļeiropas tirgū.

LK pārstāve informēja, ka interese no fraktētāju puses par jauno tankkuģi ir ļoti spraiga un šobrīd risinās intensīvas pārrunas, lai izvēlētos veiksmīgāko sadarbības piedāvājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!