Foto: DELFI

Šā gada jūnija beigās Baltijas lielākās mediju grupas "Ekspress Grupp" kopējais digitālo abonentu skaits sasniedza 110 253, gada laikā pieaugot par 76%. Latvijā 2021. gada 30. jūnijā "Delfi" abonentu bāzi veidoja 12 977 lasītāju, liecina kompānijas paziņojums "Nasdaq Tallinn" biržā.

AS "Ekspress Meedia", kurā ietilpst ziņu portāls "Delfi", laikraksti "Eesti Päevaleht", "Maaleht", "Eesti Ekspress" un vairāki citi iecienīti laikraksti, gada laikā audzis par 65%, sasniedzot 69 082.

Latvijā "Delfi" digitālo abonentu skaits 2. ceturksnī audzis par 23%, bet pirmajos sešos mēnešos – par 16%, kopējam skaitam sasniedzot 12 977.

AS "Õhtuleht", kura 50% īpašnieks ir "Ekspress Grupp", digitālo abonentu skaits gada laikā pieauga par 33%, sasniedzot 16 102. Bet Lietuvā "Delfi" digitālo abonentu skaits pieauga gandrīz piecas reizes, sasniedzot 12 092.

"Šā gada otrajā ceturksnī turpinājās straujš digitālo abonentu skaita pieaugums visās valstīs, kurā strādā "Ekspress Grupp"," saka "Ekspress Grupp" izpilddirektore Mari-Līsa Rītsalu, piebilstot, ka palielinās lasītāju interese pēc kvalitatīva satura, un maksas digitālais saturs kļūst par ikdienas normu.

Digitālo produktu ieviešana radījusi pozitīvu ietekmi uz "Ekspress Grupp" finanšu rādītājiem, apstiprinot, ka uzņēmuma kompānijas ilgtermiņa stratēģija iet pareizā virzienā, minēts preses paziņojumā. "Ekspress Grupp" par vienu no galvenajiem mērķiem noteikusi digitālo abonēšanu, tādējādi stiprinot ienākumus no digitālajiem kanāliem.

Uzņēmuma pārstāvji skaidro, ka Igaunijā jau kļuvis par normu, ka cilvēki, kuri novērtē kvalitatīvu informāciju, abonē daļu satura. Pagaidām Lietuvā un Latvijā tas ir sākuma stadijā, taču uzņēmumam tas nozīmē tālāku izaugsmes potenciālu.

"Mēs aktīvi strādājam, lai attīstītu tehniskos risinājumus, kas padarītu abonēšanu un lasīšanu daudz ērtāku. Mums ir svarīgi palielināt abonementu darbības ilgumu, un tas iespējams tikai, sniedzot aizraujošu un daudzveidīgu saturu," viņa saka.

"Ekspress Grupp" darbojas kopš 1989. gada un nodarbina gandrīz 1600 strādājošo. Tai pieder vadošie interneta mediju portāli Baltijas valstīs. Tallinas biržā kotētā "Ekspress Grupp" izdod populārākos dienas un nedēļas laikrakstus, kā arī lielāko daļu populārāko žurnālu Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!