Foto: Lrytas.lt

Vadošā Baltijas valstu mediju grupa "Ekspress Grupp" no Lietuvas lielākā laikraksta "Lietuvos rytas" iegādājusies tiešsaistes ziņu portālu 'lrytas.lt'.

Piektdien, 9. decembrī, AS "Ekspress Grupp" un UAB "Lietuvos rytas" parakstīja līgumu par interneta portālu lrytas.lv pārvaldošā meitasuzņēmuma UAB "Lrytas" 100% daļu iegādi. Puses vienojušās, ka darījuma summa un citi noteikumi ir konfidenciāli.

2006. gadā dibinātais lrytas.lt ir viens no lielākajiem vietējiem ziņu portāliem Lietuvā ar 420 000 unikālo apmeklētāju ik dienas ("Gemius" dati). Tajā strādā vairāk nekā 50 darbinieku, un portāls ģenerē reklāmas ieņēmumus aptuveni 3 miljonu eiro gadā.

Darījums ietver tikai lrytas.lt tiešsaistes platformu un neietver "Lietuvos rytas" drukātos izdevumus. "Lrytas.lt" portālam ir atdalīta redakcija no drukāto izdevumu redakcijas.

Pēc darījuma UAB "Lrytas" turpinās darboties kā atsevišķs mediju uzņēmums, un nav plānotas atsevišķas izmaiņas.

"Ekspress Grupp" valdes priekšsēdētāja Mari-Līsa Rītsalu (Mari-Liis Rüütsalu) uzsver, ka darījuma rezultātā "lrytas.lt" iegūst jaunu stratēģisko investoru ar stabilu finanšu bāzi un izcilām zināšanām par digitālo mediju biznesu.

UAB "Lytas" iegāde ir organisks solis mūsu stratēģijā, un šī darījuma galvenais mērķis ir digitālo mediju biznesa attīstība. "Ekspress Grupp" iegādājas tiešsaistes portālu, taču cieši sadarbojas arī ar "Lietuvos rytos" laikrakstu. "Lryto" un "Ekspress Grupp" vienotais mērķis ir turpināt piedāvāt aizraujošu un neatkarīgu saturu mūsu lasītājiem. Pēc darījuma "Lrytas" UAB turpinās darboties kā atsevišķs mediju uzņēmums," stāsta Mari-Līsa Rītsalu.

Darījumam nav nepieciešama Lietuvas konkurences iestādes atļauja, jo attiecīgo uzņēmumu kopējie gada ienākumi ir mazāki par Konkurences likumā noteiktu ienākumu robežu, kuru pārsniedzot, komersantiem jāsaņem atļauja.

* "Ekspress Grupp" ir Igaunijas mediju koncerns, kurā ietilpst arī interneta portāli "Delfi" Baltijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!