Foto: Pixabay

Elektroenerģijas tirgotāju šogad pirmajos četros mēnešos klienti mainījuši 34 465 reizes, kas ir par 39% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2021.gadā, liecina sadales sistēmas operatora AS "Sadales tīkls" publicētais Elektroapgādes apskats.

2022. gada pirmajos četros mēnešos klienti izvēlēto elektroenerģijas tirgotāju visaktīvāk mainījuši janvārī un martā.

Elektroapgādes apskatā skaidrots, ka janvārī tirgotāju aktīvi mainīja juridiskās personas ar lielu objektu skaitu - visticamāk, sākoties jaunajam gadam, izvērtēti dažādu tirgotāju piedāvājumi un izvēlēts izdevīgākais. Publiskām personām tirgotāju maiņu ietekmēja arī jauni elektroenerģijas iepirkumi.

Savukārt martā tirgotāji aktīvi mainīti mājsaimniecību sektorā, to ietekmēja intensīvi mārketinga pasākumi no tirgotāju puses.

Elektroapgādes apskats liecina, ka 2021. gada pirmajos četros mēnešos elektroenerģijas tirgotājs tika mainīts 24 798 reizes.

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!