Foto: Reuters/Scanpix/LETA

2019. gadā AS "Latvenergo" ar tirdzniecības zīmolu "Elektrum" bija viens no elektroenerģijas tirgotājiem Lietuvā ar lielāko apkalpoto biznesa klientu skaitu. Paplašinot savu darbību jaunos tirgos, uzņēmums uzsāk elektroenerģijas tirdzniecību Lietuvas mājsaimniecībām, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Latvijas mājsaimniecību elektroenerģijas tirgus tika atvērts 2015. gadā, bet Igaunijā jau 2013. gadā.

"Latvenergo" pārdošanas direktors Uldis Mucinieks norāda, ka tirgus atvēršana Lietuvā notiks pakāpeniski – 2021. gadā atverot konkurencei klientu segmentu ar augstāku elektroenerģijas patēriņu, 2022. un 2023. gadā turpinot ar pārējiem klientu segmentiem.

"Tas nav ierasts atvēršanas scenārijs, tādēļ atbilstoši tam pielāgojam savu stratēģiju. Šobrīd jau esam uzsākuši klientu piesaisti regulēta tirgus apstākļos, un jau pirmās 200 mājsaimniecības ir izvēlējušies "Elektrum" par savu elektroenerģijas piegādātāju," norāda Mucinieks.

Lietuvas tirgū Latvenergo ar "Elektrum" zīmolu ir pārstāvēts jau vairāk nekā desmit gadu, kļūstot par lielāko elektroenerģijas tirgotāju Lietuvas biznesa klientu segmentā, apkalpojot aptuveni 7 400 uzņēmumu. Dabasgāzes tirdzniecības sektorā tiek apkalpoti jau gandrīz 200 uzņēmumi, kā arī aizvadīto divu gadu laikā īstenoti jau 270 saules paneļu uzstādīšanas projekti, kuru skaits turpina pieaugt katru nedēļu.

"Elektrum Lietuva" direktors Martīns Giga norāda, ka darbības uzsākšanas mājsaimniecību segmentā nostiprinās uzņēmuma pozīcijas Lietuvas tirgū. "Ticam, ka mūsu daudzgadīgā pieredze elektroenerģijas ražošanā un tirdzniecībā visās trijās Baltijas valstīs sniedz labu atspēriena punktu, arī uzsākot darbu mājsaimniecību tirgus segmentā," norāda Giga.

Latvenergo koncerns ir viens no lielākajiem energoapgādes pakalpojumu sniedzējiem Baltijas tirgū, kas darbojas visos enerģijas tirdzniecības segmentos Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!