Foto: Publicitātes foto/Elenger

Lai apmierinātu pieaugošo pieprasījumu pēc gāzes, privātais enerģētikas uzņēmums "Elenger" sadarbībā ar globālo enerģētikas gigantu "Total" pagājušajā nedēļā no ASV uz Somijas Inko termināli atvedis papildu LNG kravu un ir uzsācis dabasgāzes iesūknēšanu Inčukalna pazemes gāzes krātuvē (IPGK).

"Šai papildu piegādei ir divi iemesli – "Elenger" grupa ir palielinājusi savu tirgus daļu mūsu reģionā, un kopumā palielinājies gāzes patēriņš. Sākotnēji plānotās desmit kravas līdz rudenim nebūs pietiekamas, un iespējams, ka vasarā būs jāveic vēl viena papildu piegāde bez jau šīs papildu kravas," sacīja "Elenger" Latvija izpilddirektors Dāvis Skulte.

"Daļa no piegādātās papildu kravas jau tiek iesūknēta Inčukalna pazemes gāzes krātuvē, un tādējādi varam būt droši, ka nākamajā apkures sezonā varēsim nodrošināt gāzes piegādes saviem klientiem," piebilst Skulte.

"Elenger" gāzes tirdzniecības tirgus daļa Baltijas un Somijas reģionā pērn pieauga līdz 17,5%. Pērn "Elenger" saviem klientiem ar kuģiem piegādāja piecas gāzes kravas, bet šogad četros mēnešos veiktas jau piecas piegādes.

"Elenger" piedāvā dabasgāzi cauruļvadu gāzes, saspiestās dabasgāzes (CNG) un sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) veidā. Uzņēmums aktīvi attīsta atjaunīgās enerģijas portfeli saules enerģijas un biometāna ražošanā un pārdošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!