Foto: Publicitātes foto
Uzlādes tīkls "Eleport" piedāvā Latvijas uzņēmumiem iespēju uzstādīt jaunas elektroauto uzlādes stacijas publiskai lietošanai, uzņemoties visas izmaksas, kas rodas uzstādīšanas procesā, informē uzņēmums.

"Eleport" norāda, ka uzņēmumiem, kas redz potenciālu savos stāvlaukumos izvietot uzlādes stacijas un atrodas sabiedrībai izdevīgās vietās, kā, piemēram, lielveikali, biznesa un biroju centri, lielceļu krustojumi vai pašvaldībai piederoši īpašumi, ir iespēja uzstādīt jaunas ātrās uzlādes stacijas ar jaudu vismaz 50 kW. Ja uzņēmumam jau ir uzstādītas elektroauto uzlādes stacijas, tad "Eleport" piedāvā pievienot to savam uzlādes tīklam. Tā "Eleport" plāno sasniegt savu mērķi – nodrošināt vienotu un pieejamu uzlādes tīklu visā Baltijā.

"Elektroauto skaits 2021. gadā ir pieaudzis par 75%*, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Tas norāda uz būtisku iedzīvotāju pieprasījuma pēc zaļāka ikdienas transporta kāpumu. Vērtējot šī brīža situāciju un ņemot vērā Eiropas uzstādītos oglekļa dioksīda (CO2) izmešu samazināšanas mērķus, šī tendence turpināsies arī šogad," uzsver "Eleport Latvija" vadītājs Kārlis Mendziņš.

Elektroauto uzlādes stacijas tipiski tiek izvietotas gan tirdzniecības centru, gan biznesa centru stāvlaukumos. Taču milzīgs potenciāls ir arī uzstādīt šīs stacijas citās publiski pieejamās vietās uz ielām vai atsevišķos stāvlaukumos.

*Aprēķins veikts balstoties uz Ceļu satiksmes drošības direkcijas mājaslapā pieejamo informāciju par reģistrēto transportlīdzekļu sadalījumu pēc degvielas veida, salīdzinot uz 2021. gada 1. janvāri reģistrēto elektroauto skaitu ar uz 2022. gada 1. janvāri reģistrēto elektroauto skaitu: https://www.csdd.lv/transportlidzekli/registreto-transportlidzeklu-skait

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!