Foto: Reuters/Scanpix

Nebanku kreditētājs "Eleving Group" (iepriekš - "Mogo Finance") ir emitējis subordinētās obligācijas 25 miljonu eiro apmērā ar termiņu desmit gadi, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Subordinētās obligācijas ir emitētas ar gada procentu likmi 12% un atmaksas termiņu līdz 2031. gadam. Subordinēto obligāciju emisijas rezultātā gūtie ieņēmumi tiks izmantoti esošo akcionāru aizdevumu refinansēšanai un turpmākai biznesa izaugsmei.

Ņemot vērā, ka subordinēto obligāciju nosacījumi atbilst "Fitch" korporatīvo hibrīdu novērtēšanas un analīzes kritērijiem, "Fitch" emitētajām subordinētajām obligācijām piešķir 100% pašu kapitāla novērtējumu. Attiecīgi "Eleving Group" aizņemto līdzekļu rādītājs (bruto aizņēmumu attiecība pret materiālo pašu kapitālu) kopumā paliek nemainīgs, un visi citi "Fitch" "Eleving Group" kredītprofila kvalitatīvie un kvantitatīvie novērtējuma faktori netiek ietekmēti.

Paredzams, ka jaunās obligācijas tiks iekļautas "Nasdaq Baltic" "First North" Alternatīvajā tirgū sešu mēnešu laikā pēc norēķinu veikšanas.

Emisijā Vācijas uzņēmums "Aalto Capital" darbojās kā "Eleving Group" globālais koordinators un finanšu konsultants, bet Latvijas "Signet Bank" kā tirdzniecības aģents.

"Eleving Group" 2021.gada deviņos mēnešos strādājusi ar 9,2 miljonu eiro konsolidēto peļņu pretstatā 2020.gada deviņos mēnešos ciestajiem zaudējumiem. Savukārt "Eleving Group" neto procentu ieņēmumi auguši par 86,4% un sasnieguši 77,5 miljonus eiro.

Finanšu tehnoloģiju grupa "Mogo Finance", kurā ietilpst arī Latvijas AS "Mogo", 2021.gada maijā mainīja nosaukumu uz "Eleving Group". "Mogo" zīmols tiek saglabāts kā produktu zīmols gan Latvijā, gan arī būs pārstāvēts visos transportlīdzekļu finansēšanas tirgos "Eleving Group" produktu portfelī.

"Eleving Group" darbojas 14 pasaules valstīs. Grupas galvenā mītne ir Latvijā.

Kompānija "Mogo" reģistrēta 2012.gadā, un tās pamatkapitāls ir pieci miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas patiesais labuma guvējs ir Aigars Kesenfelds. "Mogo" Latvijā piedāvā līzinga, atgriezeniskā līzinga un auto nomas pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!