Foto: Publicitātes attēli

Divus mēnešus pēc pamatakmens iemūrēšanas nosvinēti Spāru svētki jauna koncepta tirdzniecības un atpūtas kompleksam "Elvi" Mārupē, Lielajā ielā 26, informē uzņēmums.

Būvniecības darbu nākamajā etapā paredzēta kvartālā esošo ēku pilnīga pabeigšana, vides labiekārtošanu, atpūtas zonu, rotaļlaukumu ierīkošana un apzaļumošanas darbi, tostarp vairāku desmitu liela izmēra dižkoku integrēšana apkārtējā ainavā. Tā kā kvartāla atvēršana plānota tuvāko mēnešu laikā, uzsākta arī ēdināšanas un "pop-up" tirdzniecības vietu nomnieku piesaiste.

SIA "Elvi Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine stāsta: "Mārupes tirdzniecības kvartāla Spāru svētki ir būtisks pagrieziena punkts centra būvniecībā – pilsētas iedzīvotājiem tas iezīmē kvartāla reālās aprises, bet tirdzniecības uzņēmumiem signalizē – nu ar pilnu sparu jāgatavojas jaunas tirdzniecības vietas atvēršanai, jo ēka veikalam taps pavisam drīz. Šajos sarežģītajos laikos sevi pilnībā attaisnojusi ilggadējā sadarbība ar būvniecības kompāniju, kas uzņēmusies kvartāla radīšanu, un Spāru svētkus varam jau tik drīz pēc pamatakmens iemūrēšanas. Šajā kvartālā Mārupē saimniekos SIA "Elvi Latvija" franšīzes partneris SIA "Vita Mārkets", kas ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums."

Tirdzniecības kvartālā būs pārtikas veikals, aptieka, rūpniecības preču tirdzniecības vietas, autostāvvieta gandrīz 100 automašīnām un zaļā zona ar rotaļlaukumu bērniem un atpūtas vietām. Kvartāla attīstībā tiks ieguldīti 2,6 miljoni eiro. Uz ēku jumtiem tiks uzstādīti saules paneļi, bet viss siltums, ko ražos tirdzniecības centrā uzstādītās aukstuma iekārtas, ar siltumatgūšanas tehnoloģiju palīdzību tiks novirzīts telpu un karstā ūdens sildīšanai. Īpaša vieta jaunajā kvartālā tiks atvēlēta zaļajai zonai pie tirdzniecības centra, kas plānota tā, lai apstādījumi kopā ar ēkām radītu vienotu ekosistēmu lietus ūdeņu lietderīgai izmantošanai un patīkamas pilsētvides radīšanai. Tirdzniecības kvartāla konceptu un projektu veidojis arhitektu birojs "Loft" Ģirta Kalinkeviča vadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!