Foto: LETA

Drīzumā vairākās elektrostacijās, kas saņem atbalstu obligātā iepirkuma komponentes (OIK) ietvaros, Ekonomikas ministrija (EM) plānojusi veikt kontroles, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" teica ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV).

Elektroenerģijas ražotnēs paredzēts pārbaudīt, vai tās maz darbojas un kā izpilda likuma prasības.

Tāpat ministrs informēja, ka saistībā ar jau notikušām pārbaudēm, kurās konstatēti pārkāpumi, ir uzsāktas vairākas tiesvedības.

Runājot par valdības nosprausto termiņu OIK atcelšanai – 31. martu –, Nemiro vēlreiz apstiprināja, ka uzskata to par motivējošu. Līdz šim ministrijā esot daudz strādājuši pie informācijas apkopošanas.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Saeima 10. janvāra sēdē lēma par elektroenerģijas OIK atcelšanu no šī gada 31. marta. Pēc tam EM informēja, ka nekavējoties sākusi darbu pie rīcības plāna, lai sadarbībā ar Tieslietu un Finanšu ministrijām steidzamības kārtībā izstrādātu nepieciešamo tiesību aktu grozījumus.

Jau vēstīts, ka pērn septembrī EM nodeva saskaņošanai konceptuālā ziņojuma projektu "Kompleksi pasākumi OIK atcelšanai un elektroenerģijas tirgus attīstībai". Tiesa, toreizējais Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) gan uzrakstīja rezolūciju norādot, ka EM līdz 2018. gada 1. septembrim nav iesniegusi priekšlikumus normatīvu grozījumiem par OIK maksājuma sistēmas atcelšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!