Foto: LETA

Topošais gāzes tirgus liberalizācijas projekts, ko veido Ekonomikas ministrija (EM), tā arī nepiedāvās lemt par Krievijas gāzes koncerna "Gazprom" kontrolēto Inčukalna gāzes krātuvi un maģistrālo gāzes vadu atsavināšanu. To piedāvāts atlikt vēl uz pāris gadiem, vēsta raidījums "Nekā personīga".

Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) raidījumam sacīja, ka šobrīd tiek piedāvāts sadalīt "Latvijas Gāzi" divos uzņēmumos, no kuriem viens būs gāzes tirgotājs un sadales tīklu operators, bet otrs – pārvades un uzglabāšanas operators.

Ar EM ziņojumu nākamnedēļ plānojusi iepazīties valdība. "Nekā personīga" uzskata, ka lēmuma projekts ļautu ministrijai vēl pusotru gadu vilkt garumā izmaiņas līdz 2016.gada 1.maijam.

Ministres padomnieks enerģētikas jautājumos Gatis Ābele šobrīd no komentāriem atsakās. Pirms vēlēšanām viņš pauda viedokli, ka šis gads ir pēdējais, kad pabeigt gāzes tirgus liberalizāciju, lai to paspētu saprātīgos termiņos.

Ar valdības darba tempu gāzes tirgus liberalizācijā nav mierā Saeimas deputāti, un ir parādījusies ideja izveidot apakškomisiju enerģētikas likuma grozījumu izstrādei. Ar enerģētikas jautājumiem strādāšot Nacionālās apvienības deputāts Einārs Cilinskis.

"Nekā personīga" norāda, ka Latvija ir pēdējā valsts Eiropā, kas nav veikusi gāzes liberalizācijas procesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!