Foto: LETA
Energouzņēmuma "Enefit" apgrozījums pērn bija 59,559 miljoni eiro, kas ir par 28,6% vairāk nekā gadu iepriekš, un uzņēmums strādāja ar 2,433 miljonu eiro zaudējumiem pretēji 1,079 miljonu eiro peļņai 2017.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Enefit" Latvijā realizētās enerģijas apjoms pērn ir pieaudzis par 15%, sasniedzot 1501 gigavatstundu (GWh).

"Pateicoties tirdzniecības apjomu izaugsmei un elektroenerģijas vairumtirgus cenu lēcienam uzņēmuma apgrozījums ir kāpis gandrīz par trešdaļu, sasniedzot 59,6 miljonus eiro," norādīts vadības ziņojumā. Tajā skaidrots, ka līdz ar kraso vairumtirgus cenu kāpumu, 2018.gada enerģijas piegāžu pašizmaksa šiem klientiem pārsniegusi līgumos noteikto cenu. "Enefit" pieņēma lēmumu izveidot uzkrājumu nedrošiem parādiem 245 781 eiro apmērā visiem debitoru parādiem, kas ir vecāki par 90 dienām. Tādējādi gadā kopumā uzņēmums strādājis ar 2,4 miljonu eiro zaudējumiem.

Vienlaikus "Enefit" turpinājis klientu portfeļa izaugsmi un piedāvāto pakalpojumu klāsta paplašināšanu, kas ļāvusi 2018.gadu noslēgt ar 2563 klientiem, apkalpojot aptuveni 17 000 pieslēguma punktus visā Latvijā.

Šogad "Enefit" turpinās enerģijas pārdošanu par fiksētu cenu, izmantojot vairumtirdzniecībā esošos cenu riska instrumentus. Vienlaikus uzņēmums turpinās tirgot līdz šim izstrādātos produktus, kas ļauj klientiem izmantot vairumtirdzniecības iespējas.

Tāpat paredzēts turpināt darbu pie efektivitātes un apkalpošanas kvalitātes uzlabošanas biznesa segmentā.

"Enefit" ilgtermiņa mērķis ir sasniegt 10% lielu mājsaimniecības tirgus daļu un nostiprināt savas pozīcijas kā otram lielākajam enerģijas tirgotājam biznesa klientu segmentā. Darbu plānā ir turpināt attīstīt dažādus tehniskos risinājumus, kas var paplašināt patērētāju izpratni par sadarbību ar savu enerģijas tirgotāju.

"Enefit" 2017.gadā strādāja ar 46,325 miljonu eiro apgrozījumu un 1,079 miljonu eiro peļņu.

Kompānija reģistrēta 2006. gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 7,484 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Igaunijā reģistrētais uzņēmums "Eesti Energia Aktsiaselts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!