Foto: Shutterstock

No 2023.gada janvāra "Enefit" pievienojies aizsargāto lietotāju valsts atbalsta programmai, kļūstot par vienu no trijiem elektroenerģijas tirgotājiem Latvijā, kas izstrādājis informācijas tehnoloģiju rīku, ar kura palīdzību iespējams nodrošināt valsts piešķirto atlaidi aizsargātajiem lietotājiem, ziņo šī kompānija.

Uzņēmumā ir izstrādāts atlaižu administrēšanas rīks, kas tagad arī daudzbērnu ģimenēm, trūcīgām vai maznodrošinātām personām, ģimenēm, kuru aprūpē ir bērns ar invaliditāti un personām ar I invaliditātes grupu vai tās aizgādnim dod iespēju saņemt valsts atlaidi elektroenerģijai. Informācijas tehnoloģiju rīks savieno "Enefit" klientu sistēmu ar Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) informācijas sistēmu, kas apstrādā saņemtos datus un nosaka, kuri no klientiem ir aizsargātie lietotāji.

Šogad "Enefit" mājsaimniecību portfelis tuvojas 100 tūkstošiem lietotāju, un aizsargāto lietotāju apkalpošana ir nākamais solis uzņēmuma attīstībā, sniedzot atbalstu sabiedrības vismazāk aizsargāto grupu interesēm, saka "Enefit" valdes loceklis un privātpersonu segmenta vadītājs Mārtiņš Vancāns.

Aizsargātā lietotāja atlaides saņemšanas process ir automatizēts. Visiem esošajiem "Enefit" aizsargātajiem lietotājiem atlaide automātiski stājas spēkā no 2023.gada janvāra un tā tiks iekļauta februāra rēķinā. Jaunajiem lietotājiem atlaide stāsies spēkā no līguma sākuma datuma.

Enefit nodrošina valsts piešķirto ikmēneša elektroenerģijas atlaidi aizsargāto lietotāju grupām: daudzbērnu ģimenēm – 20 eiro, trūcīgām vai maznodrošinātām personām – 15 eiro, ģimenēm, kuru aprūpē ir bērns ar invaliditāti – 15 eiro un personām ar I invaliditātes grupu vai tās aizgādnim – 15 eiro apmērā. Atlaide attiecas uz patērēto elektroenerģiju un sadales sistēmas pakalpojumu. Atlaides šādā apmērā ir spēkā līdz šī gada 30.aprīlim un par izmaiņām atlaides apmērā un papildus jautājumiem iespējams uzzināt BVKB mājaslapā.

SIA "Enefit" ir otrais lielākais elektroenerģijas tirgotājs Latvijā, kurš kopš 2006. gada piedāvā tirgū plašāko elektroenerģijas iegādes produktu klāstu, saules paneļu sistēmas, energoefektivitātes un citus modernus energorisinājumus, un finanšu instrumentus uzņēmumiem un mājsaimniecībām. Elektroenerģijas risinājumus privātpersonām tas piedāvā kopš 2019. gada marta. SIA "Enefit" mātes uzņēmums AS "Eesti Energia" ir lielākais elektroenerģijas un vēja enerģijas ražotājs Baltijā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!