Foto: Pixabay
Enerģijas ražošanas uzņēmums "Gren" pabeidzis enerģijas uzņēmuma SIA "Energia Verde" iegādes procesu, informēja "Gren" pārstāvji.

Darījums tika sākts 2021.gada jūlijā, kad "BaltCap" infrastruktūras fonds parakstīja līgumu par "Energia Verde" pārdošanu "Gren". Konkurences padomes apstiprinājums darījumam tika saņemts pagājušā gada augustā.

"Energia Verde" Rīgas reģionā darbina biomasas koģenerācijas staciju, kas aprīkota ar 18 megavatu (MW) "HoSt Bio-Energy" iekārtu, augstspiediena ūdens cauruļu tvaika katlu un 3,98 MW tvaika turbīnu. Stacija ražo elektroenerģiju un nodrošina siltumu Rīgas centralizētajai siltumapgādes sistēmai.

Izvērtējot tirgus dalībnieku sniegto un Konkurences padomes rīcībā esošo informāciju, iestāde secināja, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajos tirgos Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki, iepriekš minēja Konkurences padomē.

"BaltCap" izšķirošu ietekmi pār "Energia Verde" ieguva 2018.gadā, bet 2019.gadā tā īpašumā nonāca visas uzņēmuma kapitāldaļas.

Latvijā "Gren" nodrošina apkuri Daugavpilī un Jelgavā, Igaunijā - Tartu un Pērnavā, bet Lietuvā - Klaipēdā.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka"Energia Verde" 2020.gadā strādāja ar 7,36 miljonu apgrozījumu un 3,191 miljona eiro peļņu. Kompānija reģistrēta 2003.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,25 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!