Foto: Shutterstock
Pūļa finansējuma platforma ar nekustamo īpašumu nodrošinātiem aizdevumiem "EstateGuru" noslēgusi pirmo kārtu investīciju piesaistīšanā uzņēmuma attīstībai, informē uzņēmuma pārstāvji.

Šajā ieguldījumu piesaistes posmā galvenais investors ir Lielbritānijas riska kapitāla fonds "TMT Investments Plc", kā arī uzņēmums, kas ieguldījis tādu Igaunijas uzņēmumu attīstībā kā "Bolt" un "Pipedrive". Tāpat starp investoriem arī Šveices riska kapitāla fondi "Verve Ventures" un "Swiss Immo Lab, J&T Ventures" - Čehijas investīciju bankas "J&T" riska kapitāla fonds.

Kopējā piesaistītā finansējuma summa ir 5,8 miljoni eiro (aptuveni 7 miljoni ASV dolāru). Šis investīciju piesaistes posms ir loģisks turpinājums šī gada maijā notikušajai kapitālieguldījumu kampaņai platformā "Seedrs", kura pārsniedza paredzēto ieguldījumu mērķi par 260%. Kopš uzņēmuma pirmsākumiem 41% jauno investoru nāk no ieteikumiem un 90% investoru veic ieguldījumus atkārtoti, stāsta uzņēmuma pārstāvji, piebilstot, ka katrs otrais aizņēmējs atgriežas "EstateGuru", vidēji piecos gados ņemot sešus aizdevumus. Tieši šīs tendences ir viens no galvenajiem iemesliem "Seedrs" kampaņas uzsākšanai maijā.

"Mums ir vērienīgs tehnoloģiju un paplašināšanas plāns turpmākajiem gadiem. Uzskatām, ka drīz arī tradicionālie finansisti izvēlēsies izmantot mūsu platformu, lai saglabātu konkurētspēju. Fakts, ka tie paši investori, kuri ir ieguldījuši divos Igaunijas vadošajos jaunuzņēmumos - "Pipedrive" un "Bolt", tagad ir izvēlējušies uzticēties EstateGuru, ir apliecinājums tam, ka mūsu biznesa modelis ir stabils un ka esam gatavi nopietni paātrināt savu izaugsmi, " komentē "EstateGuru" izpilddirektors un līdzdibinātājs Mareks Partels.

"Mēs esam priecīgi atbalstīt "EstateGuru" jaunajā finansējuma kārtā. Šī platforma atrisina vairākas svarīgas problēmas vienlaicīgi - piesaistot naudu nekustamā īpašuma attīstīšanai vai uzņēmējdarbībai, vienlaikus dodot iespēju investoriem ieguldīt līdzekļus un gūt ievērojamu peļņu. Saskaņā ar dažādām aplēsēm P2P aizdevumu tirgus līdz 2025. gadam pieaugs no 350 miljardiem ASV dolāru līdz 0,5 triljoniem ASV dolāru. Mēs ļoti ticam EstateGuru izredzēm šajā nozarē, " komentē TMT Investments līdzdibinātājs un investīciju vadītājs Artjoms Injutins.

"Eiropā ir ievērojams MVU finansējuma trūkums un spēcīga investoru vēlme pēc augsta ienesīguma ieguldījumu produktiem. "EstateGuru" ir ideālā situācijā, lai izmantotu šīs divas tendences," raksturo Joāo Duarte no "Verve Ventures".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!