Foto: Viesturs Radovics, DELFI

Nekustamā īpašuma attīstītājs "Estera Development" no Igaunijas kompānijas "US Real Estate" iegādājies bijušās Rīgas Sporta pils teritoriju, kurā plāno uzbūvēt vairāk nekā 700 mājokļus.

Īpašums veido seši zemes gabali Rīgas centrā, starp Tērbatas, Krišjāņa Barona, Lielgabalu un Artilērijas ielām. Kā informē "Estera Development", tur ir plānots uzbūvēt sešas daudzstāvu ēkas ar vairāk nekā 700 dzīvokļiem, kas atbildīs vidējam tirgus segmentam. Attīstītāja mērķis ir izveidot kvalitatīvu, mūsdienīgu Rīgas centra dzīvojamo kvartālu. Darījums ir noticis pavisam nesen, un kvartāla koncepcija un risinājumi vēl tiks izstrādāti. Darījuma apjoms netiek atklāts.

"Mēs joprojām redzam lielu potenciālu šobrīd nepietiekami nodrošinātajā Rīgas dzīvojamo ēku tirgū. Sporta pils kvartāla attīstība rada potenciālu vēl 700 dzīvokļiem pašā Rīgas centrā, palielinot mūsu projektu portfeli Latvijā līdz 3000 dzīvokļiem. Iepriekš vairāk esam koncentrējušies uz ekonomiskās klases projektu attīstību. Tā kā mūsu īpašumā ir vairāki daudzstāvu apbūvei paredzēti zemes gabali ar lielisku atrašanās vietu Rīgā, esam sākuši arī vidējās vai biznesa klases projektu realizāciju. Līdz ar "Tekstiliana" projektu Torņakalnā, kura būvniecību sākam šovasar, Sporta pils kvartāla projekts ir loģisks papildinājums mūsu vidējā tirgus dzīvokļu piedāvājumam," komentē "Estera Development" līdzdibinātājs un izpilddirektors Ilo Adamsons (Ülo Adamson).

Attīstot veselu pilsētas kvartālu, kompānija varēs to pielāgot noteiktas mērķauditorijas vajadzībām. Tas ļaus attīstīt mūsdienīgu dzīvojamo vidi cilvēkiem, kuru darba vieta ir pilsētas centrā un kuri vēlas izvairīties no ikdienas ceļā pavadītajām stundām, viņš norāda, piebilstot, ka tā varētu būt arī iespēja tiem, kas vēlas ieguldīt savus uzkrājumus labā vietā esošā īpašumā ar augstas energoefektivitātes būvniecības risinājumiem.

"Estera Development" ir strauji augošs Latvijas dzīvojamo nekustamo īpašumu attīstītājs ar Igaunijas kapitālu, kas savu darbību Latvijā sāka 2016. gadā. Līdz šim uzņēmums ir uzbūvējis un pārdevis vairāk nekā 400 dzīvokļu projektos "Liepziedi" un "Tuvidi". Tas savu darbību koncentrē uz daudzdzīvokļu dzīvojamo māju attīstīšanu Rīgā un Pierīgā. Šajā gadā ir sākta kompleksa "Tekstiliana" realizācija, bet gada nogalē plānota līdz šim apjomīgākā "Estera Development" projekta "Mākoņkalns" priekšpārdošanas sākšana, tā ietvaros paredzēta 700 jaunu dzīvokļu būvniecība Pierīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!