Foto: Publicitātes foto

Latvijā un Igaunijā strādājošais elektroierīču tirgotājs "Euronics" iegādāsies Lietuvas elektronikas mazumtirdzniecības ķēdi "Avitelos prekyba", informēja kompānijā.

Darījuma summu kompānijas pārstāvji nenorāda.

Vienlaikus "Euronics" pārstāvji atzīmē, ka darījumam vēl ir jāsaņem Lietuvas Konkurences padomes apstiprinājums.

Līdz konkurences iestādes apstiprinājuma saņemšanai visi uzņēmumi turpinās darboties neatkarīgi un līdzšinējā kārtībā.

Darījumā Igaunijas un Latvijas grupa iegādāsies arī Lietuvas uzņēmumus "Serviso Kontraktų Centras" un "Emtoservis", kas ietilpst vienā grupā ar "Avitela", nodrošinot pēcpārdošanas servisu un pagarinātās garantijas apdrošināšanu elektroniskajām ierīcēm un sadzīves tehnikai.

Pēc kompānijā vēstītā, noslēdzoties iegādes darījumam, "Euronics" uzņēmumu grupā kopumā strādās 900 darbinieku trijās Baltijas valstīs - gandrīz 500 Igaunijā, 250 Lietuvā un 150 Latvijā. Mazumtirdzniecības tīkls visās trijās valstīs ietvers gandrīz 50 veikalu, kas darbosies 29 dažādās pilsētās.

"Avitelos prekyba" Lietuvā strādā ar zīmoliem "Avitela" un "Elektromarkt". Pēc iegādes darījuma pabeigšanas visa saimnieciskā darbība tiks turpināta tāpat kā līdz šim, tostarp veikali un internetveikali darbosies ar iepriekšējiem nosaukumiem.

SIA "Euronics Latvia" pagājušajā gadā strādāja ar 46,469 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 27,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 39,7% un bija 2,06 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 2006.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2840 eiro. "Euronics" vienīgais īpašnieks ir Igaunijā reģistrētais uzņēmums "Raglor", kas pieder Heiki Molderam, Jānam Kopelam un Tomasam Sūrveravam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!