Foto: Publicitātes foto

Holdingkompānija AS "European Lingerie Group" (bijusī "Lauma International") iegādājusies Krievijas izplatīšanas uzņēmumu "Avangard", informēja uzņēmumā.

Līdz ar to "European Lingerie Group" vēlas nostiprināt savu uzņēmējdarbību Krievijas tirgū, uzlabojot apgrozījumu un klientiem sniegtos pakalpojumus Krievijā.

"Avangard" Krievijā izplata "Lauma Medical" ražotās medicīnas tekstilpreces un "Lauma Fabrics" ražotos apakšveļas izejmateriālus. Abi uzņēmumi ir daļa no "European Lingerie Group". Sadarbība ar "Avangard" tika uzsākta 2012.gadā un šo gadu laikā uzņēmums ir guvis labu peļņu un stabilu apgrozījumu.

"Mēs uzskatām šo iegādi par labu platformu turpmākai izaugsmei Krievijā un NVS valstīs. Krievijas tirgus mums ir ļoti svarīgs, un "Avangard" kā mūsu izplatītājam tajā ir neatsverama loma. Mūsu mērķis ir nostiprināt un izvērst savu darbību Krievijā," sacīja "European Lingerie Group" vadītājs Pīters Partma.

"Ar "Avangard" palīdzību vēlamies palielināt Krievijas apakšveļas ražotājiem pārdoto materiālu apjomu un ieviest jaunus medicīnas produktus. Mums ir svarīgi ne tikai ražot labus produktus, bet arī savlaicīgi tos piegādāt. Iegādājoties "Avangard", iegūsim kontroli pār piegādes ķēdi un saviem klientiem Krievijā varēsim piedāvāt stabilus un centralizētus loģistikas pakalpojumus, muitošanu un uzglabāšanas iespējas," skaidroja "European Lingerie Group" valdes locekle Diāna Suprunoviča.

"Krievijas tirgus ir liels, tāpēc, lai nodrošinātu uzņēmuma izaugsmi, jānodibina ciešākas saiknes. Plānojam aktīvi piedalīties izstādēs un sadarboties ar nozares speciālistiem un vairumtirgotājiem. Iegādājoties "Avangard", varēsim labāk apmierināt Krievijas tirgus vajadzības un attīstīt savu uzņēmumu," piebilda "Lauma Fabrics" ģenerāldirektors Edijs Egliņš.

"Avangard" iegāde tiek finansēta ar iekšējiem līdzekļiem un pozitīvi ietekmēs grupas 2018.gada peļņu pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas atskaitījumiem.

"Avangard" ir vienīgais "Lauma Medical" produktu izplatītājs Krievijā kopš 2012.gada. "Avangard" pārdod produktus aptiekām ar reģionālo izplatītāju starpniecību. "Lauma Medical" produkti tiek izplatīti vairāk nekā 25 000 aptieku, no kurām vairāk nekā 20 000 atrodas Krievijā. Saskaņā ar "DSM Group" tirgus izpētes datiem "Lauma Medical" elastīgās saites ieņem līderpozīciju ar aptuveni 38% lielu tirgus daļu Krievijā. "Avangard" ir stabils apgrozījums aptuveni četru miljonu eiro apmērā.

"European Lingerie Group" ir pilnībā vertikāli integrēta apakšveļas ražošanas uzņēmumu grupa, kuras galvenā mītne atrodas Latvijā. Grupai ir savas ražotnes Latvijā, Ungārijā un Vācijā. "European Lingerie Group" ar zīmolu "Lauma Fabrics" ražo mežģīnes un tekstilmateriālus lielākajiem apakšveļas ražotājiem, ar zīmolu "Lauma Medical" ražo medicīniskus tekstilizstrādājumus, kā arī izstrādā, ražo un izplata augstākās kvalitātes zīmolu apakšveļu ar zīmoliem "Conturelle" un "Felina". "European Lingerie Group" ir vairāk nekā 5000 tirdzniecības vietu 46 valstīs visā pasaulē.

"European Lingerie Group" īpašnieki ir Indreks Rahumā un Džons Bonfīlds. Iepriekš holdingkompānija saucās "Lauma International", bet pēc Vācijas uzņēmuma "Felina" iegādes 2017.gada vasarā, holdingkompānijas nosaukums tika mainīts.

Tekstilmateriālu ražošanas uzņēmuma SIA "Lauma Fabrics" apgrozījums 2016.gadā bija 32,349 miljoni eiro, kas ir par 10,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 67,7% un bija 2,585 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!