Foto: Publicitātes foto

Latvijā būvniecības produkcijas izlaide šogad otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar aprīlī-jūniju pērn palielinājusies par 1%, kas ir mazāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina piektdien publiskotie ES statistikas pārvaldes "Eurostat" dati, kas apkopti par 25 bloka dalībvalstīm.

Straujāks būvniecības produkcijas izlaides kāpums gada izteiksmē otrajā ceturksnī bijis Francijā (+38,1%), Īrijā (+27,7%), Austrijā (+24%), Luksemburgā (23,2%) un Igaunijā (+16,9%). Lietuvā būvniecības produkcijas izlaide pieaugusi par 7,1%.

Būvniecības produkcijas izlaide otrajā ceturksnī gada griezumā reģistrēta visās ES dalībvalstīs, par kurām apkopoti dati, izņemot Zviedrijā (-0,5%).

ES vidēji otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pirms gada būvniecības produkcijas izlaide pieaugusi par 15,3%, bet eirozonā kāpums bijis 17,9%. Vienlaikus ceturkšņa izteiksmē būvniecības produkcijas izlaides apjoms ES palielinājies par 1,6%, bet eirozonā - par 1,4%.

Otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar šīgada pirmajiem trīs mēnešiem būvniecības izlaides apmērs palielinājies 20 ES dalībvalstīs, no kurām straujākais tas bijis Igaunijā (+9,8%) un Īrijā (+7,7%), bet lielākais kritums fiksēts Slovākijā (-3,6%) un Luksemburgā (-2,3%). Latvijā būvniecības izlaide otrajā ceturksnī bijusi par 0,6% mazāka nekā iepriekšējos trīs mēnešos, bet Lietuvā par 0,8% lielāka.

Dati nav pieejami par Itāliju un Kipru, jo tie ir konfidenciāli.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!