Foto: LETA
Latvijā maijā salīdzinājumā ar šo pašu mēnesi pērn bija straujākais rūpniecības produkcijas izlaides pieaugums Eiropas Savienībā (ES), liecina ceturtdien publiskotie ES statistikas pārvaldes dati.

Saskaņā ar tiem mūsu valstī minētajā periodā rūpniecības produkcijas izlaide palielinājās par 6%; otrs lielākais kāpums bija Īrijā (+4,4%), bet trešais – Polijā (+2,6%).

Savukārt lielākie kritumi reģistrēti Lietuvā (-14,8%), Dānijā (-9,2%), Itālijā (-6,7%) un Spānijā (-6,1%). Igaunijā bija samazinājums par 0,9%.

Es vidēji maijā salīdzinājumā ar šo pašu mēnesi pagājušajā gadā rūpniecības produkcijas izlaide kritās par 2,3%; eiro zonā vien kritums sasniedza 2,3%. Salīdzinājumā ar aprīli maijā produkcijas izlaide ES pieauga par 0,6%, un eiro zonā vien – par 0,5%.

Mēneša izteiksmē lielākie rūpniecības produkcijas izlaides pieaugumi bija Portugālē (+4,1%), Zviedrijā (+2%), Latvijā (+1,9%) un Vācijā (+1,5%), bet prāvākie kritumi – Lietuvā (-16,3%) , Slovēnijā (-3,2%), Francijā (-2,1%) un Nīderlandē (-1,6%). Igaunijā bija pieaugums par 1,1%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!