Foto: Pixabay

Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā decembrī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, palielinājies par 8,3%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" piektdien publiskotie dati par 23 bloka dalībvalstīm.

Mazumtirdzniecības apmēra kāpums decembrī salīdzinājumā ar 2020.gada pēdējo mēnesi pieaudzis 18 ES valstīs, par kurām pieejami dati. Kritums bijis Vācijā (-0,1%), Austrijā (-2,4%), Spānijā un Somijā (abās valstīs -3%), kā arī Īrijā (-3,2%). Tikmēr straujākais kāpums fiksēts Slovēnijā (+44,2%), Lietuvā (+16,2%) un Igaunijā (+12,6%).

ES valstīs, par kurām pieejami dati, mazumtirdzniecības apgrozījums decembrī gada griezumā palielinājies kopumā par 2,6%, bet eirozonas valstīs - par 2%.

Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs decembrī ES samazinājies par 2,8%, bet eirozonā - par 3%.

Straujākais kritums šajā periodā reģistrēts Nīderlandē (-9,2%), Spānijā (-5,7%) un Vācijā (-5,5%), bet lielākais pieaugums bijis Latvijā (+7,2%), Slovēnijā (+2,%), kā arī Bulgārijā un Ungārijā (abās valstīs +1%). Lietuvā mazumtirdzniecība samazinājusies par 0,2%, bet Igaunijā - par 1%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju, Itāliju un Kipru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!