Foto: "Maxima Latvija"/Publicitātes foto

Mazumtirdzniecības apmērs Latvijā šogad februārī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pērn, samazinājies par 8,5%, kas ir lielāks kritums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" pirmdien publiskotie dati par 24 bloka dalībvalstīm.

Straujāks mazumtirdzniecības apmēra kritums februārī salīdzinājumā ar 2020.gada otro mēnesi starp ES valstīm bijis Portugālē (-15,4%), Slovākijā (-14,7%) un Maltā (-8,9%).

Savukārt straujākais pieaugums fiksēts Beļģijā (+11%), Austrijā (+5,2%) un Horvātijā (+5,1%). Igaunijā mazumtirdzniecības apmērs palielinājies par 3,7%, bet Lietuvā tas sarucis par 0,1%.

ES valstīs, par kurām pieejami dati, mazumtirdzniecības apgrozījums februārī, salīdzinot ar 2020.gada februāri, samazinājies kopumā par 2,2%, bet eirozonas valstīs - par 2,9%.

Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs februārī ES pieaudzis par 2,9%, bet eirozonā - par 3%

Lielākais kāpums šajā periodā bijis Austrijā (+28,2%), Slovēnijā (+16,4%) un Itālijā (+8,4%), bet lielākais samazinājums fiksēts Maltā (-1,5%), kā arī Francijā un Ungārijā (abās valstīs -1,2%). Latvijā bijis pieaugums par 4,4%, Lietuvā - par 5,5%, bet Igaunijā - par 0,1%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju un Kipru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!