Foto: Pexels.com, Kateryna Babaieva

Rūpniecības produkcijas izlaide Latvijā novembrī salīdzinājumā ar 2020.gada vienpadsmito mēnesi palielinājusies par 1,1%, tādējādi tai esot starp 19 Eiropas Savienības (ES) valstīm, kurās šajā periodā reģistrēts kāpums, liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" trešdien publicētie dati par 25 ES dalībvalstīm.

Straujākais kāpums bijis Lietuvā (+17%), Polijā (+15,3%), Bulgārijā (+13,3%), Slovēnijā (+10,1%) un Dānijā (+10%). Igaunijā rūpniecības produkcijas izlaide pieaugusi par 6,2%

Tikmēr kritums šajā periodā fiksēts Īrijā (-30,4%), Maltā (-7,8%), Vācijā un Luksemburgā (abās valstīs -2,5%), (Rumānijā (-0,9%) un Francijā (-0,2%).

Vienlaikus ES dalībvalstīs vidēji rūpniecības produkcijas izlaide novembrī salīdzinājumā ar attiecīgo mēnesi pirms gada saglabājusies nemainīgā līmenī, bet eirozonā tā samazinājusies par 1,5%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi - oktobri - rūpniecības produkcijas izlaide ES novembrī palielinājusies par 2,5%, bet eirozonā - par 2,3%.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi rūpniecības produkcijas izlaide palielinājusies 16 valstīs, straujākais kāpums bijis Īrijā (+37,3%), Polijā (+5,9%) un Čehijā (+4,8%), bet lielākais samazinājums reģistrēts Beļģijā (-4,4%), Maltā (-3,7%) un Luksemburgā (-2,3%). Latvijā rūpniecības produkcijas izlaide palielinājusies par 0,2%, Igaunijā pieaugusi par 2,7%, bet Lietuvā tā samazinājusies par 0,5%.

Dati ne gada, ne mēneša salīdzinājumā nav pieejami par Itāliju un Kipru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!