Foto: Pixabay

Rūpniecības produkcijas izlaide Latvijā šogad martā salīdzinājumā ar 2020.gada trešo mēnesi palielinājusies par 4,7%, kas ir mazāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" trešdien publicētie dati par 25 ES dalībvalstīm.

Straujākais kāpums bijis Itālijā (+37,7%), Slovākijā (+24,5%), Ungārijā un Polijā (abās valstīs +16,3%), Čehijā (+15%) un Lietuvā (+14,6%). Igaunijā rūpniecības produkcijas izlaide pieaugusi par 2%.

Savukārt kritums fiksēts vien Somijā (-2,2%) un Maltā (-2,8%).

Vienlaikus ES dalībvalstīs vidēji rūpniecības produkcijas izlaide martā salīdzinājumā ar attiecīgo mēnesi pirms gada pieauga par 11%, bet eirozonā - par 10,9%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi - februāri - rūpniecības produkcijas izlaide ES pieaugusi par 0,6%, bet eirozonā - par 0,1%.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi rūpniecības produkcijas izlaide samazinājusies deviņās valstīs, straujākais kritums bijis Luksemburgā (-4,4%) un Beļģijā (-4%), bet lielākais pieaugums fiksēts Dānijā (+4,9%), Lietuvā (+4,5%) un Bulgārijā (+3,7%). Latvijā rūpniecības produkcijas izlaide palielinājusies par 0,4%, bet Igaunijā tā sarukusi par 1,4%.

Dati ne gada, ne mēneša salīdzinājumā nav pieejami par Kipru un Austriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!