Foto: Shutterstock
Trešdien, 11. novembrī, reorganizēts IT nozares uzņēmums SIA "Tieto Latvia", tam pievienojot SIA "Evry Latvia", kura īpašnieks tāpat kā "Tieto Latvia" ir Somijā reģistrētais "TietoEvry Oyj", informē "Lursoft" Klientu portfelis.

"Evry Latvia" darbība bija saistīta ar IT sistēmu administrēšanu, uzturēšanu un atbalsta sniegšanu lietotājiem, kā arī ar grāmatvedības un citu atbalsta ārpakalpojumu sniegšanu. Pērn "Evry Latvia" apgrozīja 6,57 miljonus eiro un nopelnīja 261,19 tūkstošus eiro.

Uzņēmuma vadības ziņojumā pieejamā informācija liecina, ka 2019. gada 5. decembrī, apvienojoties somu uzņēmumam "Tieto" un norvēģu "Evry", radīts vadošais Ziemeļvalstu digitālo pakalpojumu un programmas izstrādes uzņēmums "TietoEvry". Apvienošanas rezultātā plānots radīt vērtību akcionāriem, izmantojot mērķtiecīgus ieguldījumus inovācijās, kā arī izmantot ieņēmumu un izmaksu sinerģijas. Plānots, ka apvienošanas un integrēšanas process uzņēmumu grupā tiks realizēts līdz 2022. gadam, savukārt grupas uzņēmumus Latvijā bija paredzēts apvienot 2020. gada laikā.

"Tieto Latvia" vairākus gadus iekļauts Latvijas top 500 lielāko uzņēmumu sarakstos, kā arī ir VID veidotās Padziļinātās sadarbības programmas Zelta līmeņa dalībnieks. Pērn "Tieto Latvia" apgrozījis 44,30 miljonus eiro, nopelnījis 3,55 miljonus eiro un nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 11,61 miljonus eiro. Uzņēmumā pagājušajā gadā bija nodarbināti 756 darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!