Foto: DELFI

2020. gada augustā faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 8,6%, kas salīdzinājumā ar jūliju ir par 0,3 procentpunktiem mazāk, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) Darbaspēka apsekojuma dati (DSA). Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis bija 8,2%, un salīdzinājumā ar jūliju samazinājies par 0,4 procentpunktiem. Salīdzinājumā ar pagājušā gada augustu bezdarba līmenī vērojams pieaugums – 2,5 procentpunkti faktiskā bezdarba līmenim un 2,3 procentpunkti reģistrētā bezdarba līmenim.

2020. gada augustā Latvijā bija 84 tūkstoši bezdarbnieku, kas ir par 2,6 tūkstošiem mazāk nekā jūlijā un par 24,5 tūkstošiem vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Pēdējo sešu mēnešu laikā kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas salīdzinājumā ar 2020. gada februāra faktiskā mēneša bezdarba datiem, bezdarbnieku skaits pieaudzis par 12,4 tūkstošiem.

Reģistrētā bezdarba līmenis tiek aprēķināts, izmantojot NVA un CSP veiktā DSA datus. Faktiskā bezdarba līmenim izmanto apsekojuma nekoriģētus ikmēneša novērtējumus. NVA dati ir tikai par darbspējas vecuma iedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!